Mangrove Eko™ -konsepti - Mangrove

Ekotekojen perustana
Mangrove Eko™ -konsepti

Koti vihreällä sydämellä on järkivalinta, jonka mukaisesti autamme ja kannustamme asiakkaitamme asumaan ekologisemmin sekä edistämään ilmaston ja ympäristön säilymistä tukevaa kestävää asumista.

Mangrove Eko™ on kestävän kehityksen konsepti, joka ohjaa toimintaamme alkaen hankkeen suunnittelusta ja läpi rakennusvaiheen, aina valmiiseen kotiin ja asumiseen saakka. Kestävässä rakentamisessa painopisteemme on ekologisesti vaikuttavimmissa ratkaisuissa, jotka vähentävät ilmastoa kuormittavaa hiilijalanjälkeä ja kasvattavat positiivista hiilikädenjälkeä. Asiakkaillemme kestävä rakentaminen ja asuminen tarkoittaa energia- ja ympäristötaloudellisia rakennuksia, jotka ovat turvallisia, terveellisiä, viihtyisiä, helppohoitoisia ja arvonsa säilyttäviä.

MANGROVE EKO™ -KONSEPTI

Mangrove_Eko™-konsepti_puukuvitus

TALOUDELLISESTI KESTÄVÄ RAKENTAMINEN

Elinkaarikustannusten optimointi. Muuntojoustavuuden, huollon- ja kunnossapidon huomioiminen jo suunnitteluvaiheessa. Hyvä rakennustapa ja laatu.

YMPÄRÖIVÄN LUONNON JA KULTTUURIMAISEMAN SÄILYTTÄMINEN

Luonnontilaisena säilytettävät alueet, luonnon monimuotoisuuden edistäminen, rakennusten sijoitus tontilla ja korttelissa em. seikat huomioiden.

EKOLOGINEN ALUE- JA VIHERSUUNNITTELU

Sijannin huomiointi suunnittelussa ml. alueen yhteispalvelut, ekologisen liikkumisen mahdollistaminen. Viher- ja hulevesisuunnittelu ml. siniviherkerroinlaskenta ja biodiversiteetin huomiominen.

Mangrove_Eko™-konsepti_puukuvitus

KORKEA ENERGIA- JA VESITEHOKKUUS

Uusiutuvat energiaratkaisut kuten maalämpö, aurinkoenergia. Energiatehokkaat laitteet ja ratkaisut kuten lämmöntalteenotto, vettä säästävät vesikalusteet ja LED-valaistus.

EKOLOGISET MATERIAALIT JA RAKENTEET

Optimoidut rakenneratkaisut ja korkea materiaalitehokkuus. Hankintakriteerit rakennusmateriaaleille ja -tuotteille (ympäristösertifikaatit, uusiomateriaalit). Materiaalien elinkaaren ja kierrätyksen huomioiminen. Työmaanaikainen kierrätys ja hukan vähentäminen.

EKOLOGINEN ASUMINEN

Energiatehokkaat ratkaisut, kulutusseuranta, energian- ja vedenkulutuksen vähentäminen. Kierrätys, hyötykasvien kasvatus, sähköautojen ja -pyörien latausmahdollisuus, yhteiskäyttöiset kulkuvälineet. Rakenteiden, materiaalien ja laitteiden kunnossapito-ohjeet elinkaaren pidentämiseksi.

ASUMISVIIHTYVYYS JA HYVINVOINTI

Asuntojen tehokkaat tilaratkaisut ja muuntojoustavuus eri elämäntilanteisiin. Asuinyhteisöjen yhteisöllisyyden ja huomioiminen suunnittelussa. Ekologisuutta ja asumisviihtymistä tukevat viherratkaisut.

 

Vaikuttavimmat keinot
hiilijalanjäljen vähentämiseen

• Vähähiiliset tai hiilinegatiiviset materiaalit
• Uusiutuvan energian käyttö
• Työmaan vähäpäästöisyys
• Korkea materiaalitehokkuus
• Korkea energiatehokkuus
• Materiaalien kiertotalous ja elinkaariratkaisut
• Kiertoenergiaratkaisut

HIILIJALANJÄLKI kertoo rakennuksen tuottamista hiilidioksidipäästöistä

Se kertoo miten paljon päästöjä rakennus aiheuttaa koko elinkaarensa aikana, alkaen rakennustuotteiden valmistuksesta ja päättyen rakennuksen purkamiseen.

 

HIILIKÄDENJÄLKI viestii rakennusten myönteisistä ilmastovaikutuksista

Se pitää sisällään kaikki rakennuksen ilmastohyödyt, joita ei syntyisi ilman rakennusprojektia. Mitattavia hyötyjä ovat esimerkiksi puurakenteisiin sitoutunut hiili, ympäröivän kasvillisuuden säilyttäminen, energiatehokkuus, materiaalivalinnat ja -määrät, rakennustuotteiden kierrätys, asumisen aikaiset kierrätysratkaisut ja asumisen aikaiset kiertotalousratkaisut.

Lisäämällä hiilikädenjälkeä kasvattavia ratkaisuja voimme vähentää hiilijalanjälkeä.

Ekotekomme

 

Kestävän rakentamisen matka on alkanut

Kestävä rakentaminen on matka tulevaisuuteen nyt. Vastuullisena rakentajana olemme sitoneet tavoitteemme Hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteisiin. Sitoudumme hankkeissamme edistämään hiilineutraalia rakentamista ja kasvattamaan ilmastoa tukevaa hiilikädenjälkeä. Tavoitteenamme on myös työmaatoimintojen kehittäminen yhä ekologisemmaksi vähentämällä materiaalihukkaa ja energiankulutusta sekä lajittelemalla jätteitä tehokkaammin. Tutkimme jatkuvasti uusia ratkaisuja ja teemme valintoja, jotka tukevat kiertotaloutta ja auttavat asiakkaitamme asumaan kodeissaan yhä ekologisemmin ja säästämään energiaa.

Tavoitteemme

Hiilineutraali rakentaminen ja päästöjen pienentäminen

Työmaatoimintojen kehittäminen ekologisemmaksi

Kestävät materiaalit ja taloudellinen asuminen

Kestävän kehityksen huomioiminen kaikissa yrityksen toiminnoissa

Nykyaikaisia koteja ekologisin arvoin

Ekologisista valinnoista kiittää maapallon lisäksi kukkaro

Oletko tullut ajatelleeksi, että ympäristöystävälliset teot ja materiaalit tekevät hyvää paitsi luonnolle, niin myös omalle taloudelle olitpa sitten kiinteistön omistaja tai vuokralainen? Kun rakennus on suunniteltu hyödyntäen Mangrove Eko™ -konseptin energiatehokkaita elementtejä huomaat säästäväsi myös asumiskustannuksissa. Ekokohteidemme etuja voivat olla mm.:

Energialuokka A: hillitsee ilmastonmuutosta ja näkyy säästönä sähkölaskussa. Toteutettuja A-energialuokan rakennushankkeita 2023 mennessä 11 kpl (rakennuksia 30 kpl).
Maalämpö: ympäristöystävällinen ja energiatehokas lämmitysmuoto, joka säästää asumiskustannuksissa.
Aurinkoenergia: uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen merkitsee lämmityksen ja käyttösähkön osalta edullisempia energiakustannuksia.
Vesikiertoinen lattialämmitys: kestävä ja energiatehokas lämmitys, jonka käyttö on sähkölämmitystä edullisempaa.
Huoneistokohtainen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdasta sisäilmaa energiaa ja kustannuksia säästävällä tekniikalla.
Vesikalusteet (hanat ja WC-istuimet): säästävät veden kulutusta jokaisen käyttökerran yhteydessä.
Ilmatiiviys: rakenteiltaan ilmatiivis koti säästää energiaa ja edistää asukkaiden terveyttä sekä asumismukavuutta.
Hyvä ilmatiiviys viestii erityisesti rakentamisen laadusta, mutta myös säästää energiaa ja parantaa sisäilmaa.

Vihreä rahoitus

Muun muassa kohteillemme Turun Viridi ja Turun Löytöretkeilijä on myönnetty Kuntarahoituksen Vihreä rahoitus. Vihreää rahoitusta annetaan investointihankkeisiin, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Esimerkiksi Viridin suunnittelun lähtökohdiksi valitut ekologiset ratkaisut ja hiilijalanjäljen minimointi ovat ohjanneet sen materiaalivalintoja ja rakennustapoja alusta lähtien.

6 vinkkiä kestävään asumiseen ja elämiseen

Olemme koostaneet asukkaille oppaan, joka antaa vinkkejä arkivalintoihin, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta ja joista on iloa omalle kukkarolle. Tutustu esitteeseen ja panosta ekologisempaan asumiseen sekä elämiseen.

Tutustu konkreettisiin ekotekoihin kohteissamme

Jalostusasemankadun puukerrostalon kokonaiselinkaari on ympäristön kannalta parempi kuin perinteisessä betonirakentamisessa, sillä puu itsessään on uusiutuva ja kestävä materiaali.

Ensimmäiset puukerrostalot rakentuvat Kaarinaan

Kuva Ilokkaanrinne 6:n itäpuolelta.

Ilokkaanrinteessä 5–6 energianlähteenä aurinkoenergia

Mangrove_Unelmiesi_rivitalo-kysely_Skoogen

Puurivitalo Skoogen tarjoaa vastuullisen elämän

A-energialuokka merkitsee pienempiä asumiskuluja ja ekologisuutta.

Unelmoitko energiatehokkaasta ja ekologisesta kodista?

Mangrove x Remeo – Yhteisellä matkalla kohti hiilineutraalia rakentamista

Yhteisellä matkalla kohti hiilineutraalia rakentamista

Mangrove_As_Oy_Ylöjärvi_Usva_Rivitalo_uulkokuva1_artikkeliin

Unelmasijainti ja ekologisuus houkuttelevat

Valokuva kohteesta TVT Kirsikka ja Kide. Vuokrakerrostalot valmistuivat tammikuussa 2022.

Puu- ja betonirakentamisen vertailuhanke

Kanslerintie17

Uusiutuvan energian hyödyntäminen

Havainnekuva, muutokset mahdollisia.

Ekologinen kerrostalo Turun Runosmäessä

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.