Unelmasijainti ja ekologisuus houkuttelevat rivitaloasunnon ostajia Ylöjärvelle - Mangrove
JAA SOMESSA

Unelmasijainti ja ekologisuus houkuttelevat rivitaloasunnon ostajia Ylöjärvelle

Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva kohteesta As Oy Ylöjärven Usva.
Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva kohteesta As Oy Ylöjärven Usva.

Mangrove-kotien asukkaat ovat tutkitusti erittäin tyytyväisiä kotien tilasuunnitteluun ja materiaaleihin: toimivat neliöt tekevät unelma-asumisesta totta. Nyt ekologisen rakentamisen edelläkävijä Mangrove tarjoaa uusia, viihtyisiä rivitalokoteja Ylöjärven Haavistosta.

 

Tuoreen asiakastyytyväisyydestä tehdyn tutkimuksen mukaan Mangrove-kotien ostajat ovat erittäin tyytyväisiä asuntojen tilasuunnitteluun, varustetasoon ja asiakaspalvelun asiantuntemukseen. Ylöjärvelle Haaviston alueelle rakentuvissa rivitalokodeissa yhdistyvät myös skandinaavisen selkeä arkkitehtuuri ja tyylikkäät materiaalit. Jokaisella asunnolla on lisäksi oma autokatospaikka, joka sisältyy asunnon hintaan.

 

Myös rakentamisen ja asumisen ratkaisujen ympäristöystävällisyys on yhä useammalle kodinostajalle tärkeä arvo. Mangroven uudet Ylöjärven Usvan rivitalokodit lämpenevät ympäristöystävällisesti maalämmöllä, ja vesikiertoinen lattialämmitys sekä koneellisen ilmanvaihdon lämmöntalteenotto lisäävät kotien energiatehokkuutta.

 

– Ekologisuus on meillä mukana aina suunnittelusta rakentamiseen ja valmiiseen rakennukseen asti. Me Mangrovella haluamme tarjota kestävän kehityksen mukaisen asumisen mahdollisimman monelle, kertoo asiakaskokemusjohtaja Kaija-Liisa Loisa.

 

Ylöjärven Haavistossa kodinostajia houkuttelee kaikin puolin viihtyisä asuminen. Alue sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Ylöjärven keskustasta ja Tampereelta, kaupat ja palvelut sijaitsevat lähellä, lasten päivähoito järjestyy kodin tuntumasta ja koulutie on lyhyt pienenkin kulkea. Mieli puolestaan virkistyy läheisillä kuntopoluilla tai vesistöillä liikkuen.

Työtä ilmaston hyväksi hiilijalanjälkilaskennalla

Mangrove on suomalainen perheyhtiö, joka panostaa erityisesti rakentamisen ekologisten ratkaisujen toteuttamiseen ja kehittämiseen. Kaikista Mangroven kohteista tehdään rakennuksen ilmastovaikutuksia mittaavat hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskelmat. Hiilijalanjälki kertoo, miten paljon päästöjä rakennus tuottaa elinkaarensa aikana, kun taas hiilikädenjälki viestii rakennusten myönteisistä ilmastovaikutuksista.

 

– Rakennusten hiilijalanjälkilaskenta on tulossa osaksi Suomen rakentamismääräyksiä, ja olemme ennakoineet muutosta Mangrovella jo muutaman vuoden ajan. Usvan hiilijalanjälki on noin 30 prosenttia vastaavantyyppisiä uudisrivitaloja pienempi. Se on saavutettu rakennusmateriaalien, rakenneratkaisujen ja taloteknisten valintojen avulla. Valinnat myös mahdollistavat sen, että asuinrakennukset kuuluvat parhaaseen A-energialuokkaan. Usvaa suunniteltaessa olemme halunneet saada aikaan ekologisemman, mutta myös asuinkustannusten näkökulmasta energiatehokkaan asumisen, Loisa kertoo.

 

Mangroven puurunkoiset ja puuverhoillut rakennukset sitovat hiiltä ja toimivat positiivisina hiilivarastoina koko elinkaarensa ajan, mutta myös pienillä valinnoilla voidaan vaikuttaa. Ylöjärven Usvan kodeissa esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen hanoista löytyvät veden virtausta rajoittavat toiminnot, jotka auttavat säästämään veden- ja energiankulutusta ilman, että mukavuuden tunteesta tarvitsee esimerkiksi peseytyessä tai kodin askareiden aikana tinkiä.

 


 

Ylöjärven Usva – ympäristöystävällisiä koteja lähellä luontoa

  • Ylöjärvelle rakentuu kaksi 1-kerroksista ja yksi 2-kerroksinen rivitalo, yhteensä 14 asuntoa, osoitteessa Kastetie 1.
  • Kodit ovat saunallisia kolmioita ja neliöitä, pinta-alaltaan 66–95,5 m².
  • Rungon ja julkisivujen pääasiallinen rakennusmateriaali on puu.
  • Asuinrakennukset kuuluvat parhaaseen A-energialuokkaan.
  • Lämmitysmuotona maalämpö sekä vesikiertoinen lattialämmitys.
  • Asunnoissa on energiatehokas koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla.
  • Autokatoksen sähköpistokkeet mahdollistavat hybridiauton latauksen.
  • Asunnon ostajilla on mahdollisuus vaikuttaa materiaalivalintoihin.
  • Talot valmistuvat arvoilta toukokuussa 2022, asuntojen varaus on käynnistynyt maaliskuussa 2021.

 

Tutustu Ylöjärven Usvaan ja varaa omasi >

 

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.