Kestävään asumiseen erikoistunut perheyritys – Mangrove

Esittelyssä mangrove

Nykyaikaisia koteja ekologisin arvoin

Vuonna 1994 perustettu perheyhtiö Mangrove Oy on kasvanut ja kehittynyt vuosien saatossa monipuoliseksi asumiseen erikoistuneeksi konserniksi. Olemme valinneet tehtäväksemme erityisesti kohtuuhintaisten asuntojen tuottamisen, jotka tukevat ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä.

Kotimaisen konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy ja siihen kuuluvat Mangrove Oy, Mangrove Rakennuttaja Oy, Mangrove Asumisoikeus Oy ja Mangrove Vuokra Oy. Mangrove Yhtiöt rakentaa ja rakennuttaa omistus-, asumisoikeus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille sekä toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove Yhtiöihin kuuluu myös digitaalisia palveluja ja ohjelmistoja kehittävä Klopal Oy.

Pyrimme arjessamme jatkuvasti kehittämään ja uudistamaan rakennusalaa koti kodilta entistä ekologisemmaksi ja kestävämmäksi. Ekologisia arvoja vaalien rakennettu koti on hyvä asua ja elää ja haluamme tehdä sen mahdolliseksi mahdollisimman monelle. Nykyaikainen moderni arkkitehtuuri yhdistettynä ekologiseen rakentamiseen ja asumiseen on yhtälö, joita myös asiakkaamme arvostavat. Tiedämme, ettei parempaa tulevaisuutta rakenneta valmiiksi yhdessä yössä, vaan askel askeleelta. Vastuullisena rakentajana haluamme olla mukana hiilineutraalin tulevaisuuden varmistamisessa ja tämän vuoksi olemme sitoutuneet Hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteisiin.

Toimimme Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella.

Meille on tärkeää toimia perheyrityksen reiluilla periaatteilla: reippaalla palveluasenteella, laatuun panostaen sekä asiakkaitamme ja työntekijöitämme arvostaen.

Toimitusjohtaja Antti Lundstedt, Mangrove Yhtiöt Oy

Avainluvut

liikevaihto
66 M€ v. 2022

budjetoitu liikevaihto
n. 72 M€ v. 2023 

omavaraisuusaste
36,6 %

työllistämme lähes
200 rakennusalan
ammattilaista

rakenteilla olevat asunnot
n. 700 kpl

Vahvuutemme

Est.1994_300x300
kokenut asuntorakentaja
Rakentaja
kokenut rakentamisorganisaatio
Laadunvalvonta
digitaalinen tuotanto- ja laadunvalvontaprosessi
Ratkaisut
yksilölliset, toimivat ja nykyaikaiset suunnitteluratkaisut
Perheyhtio
vakavarainen perheyhtiö (AAA-luottoluokitus 2017)

TARINA MANGROVEN NIMESTÄ – HIILINIELUSTA KOTIEN EKOIDOLIKSI

Mangrove-nimi valikoitui yrityksemme nimeksi jo yrityksen perustamisvaiheessa ja sillä on meille vahva merkitys − haluamme juurruttaa rakentamiseen ja asumiseen huolenpidon luonnosta ja ekologisuuden. Kotimaisista puista ja kasveista löytyy loistavia hiilinieluja, jotka toimivat maapallomme keuhkoina. Yksi maapallon tehokkaimmista hiilinielupuolustajista ovat trooppisilla alueilla kasvavat Mangrove-metsät. Ne sitovat rannikkoekosysteemissä hiilidioksidia ja suojaavat rantoja eroosiolta sekä tarjoavat suojaa monimuotoiselle elämälle. Mangrove-kodit puolestaan tarjoavat ekologiset arvot täyttävää, hyvää elämää niin tyyninä kuin myrskyisempinäkin päivinä

Arvomme

Kannamme vastuuta ympäristöstä ja tavoitteenamme on olla toimialamme edelläkävijä kestävässä rakentamisessa ja asumisessa. Teemme jatkuvaa omaa kehitystyötä asiakkaidemme, kumppaneidemme ja henkilöstömme kanssa, jotta kehitymme tulevaisuudessakin kestävästi ja horjumatta.

Yrityksen arvot määrittelevät toimintaamme. Huolehdimme oikeista valinnoista ja ratkaisuista ympäristömme sekä asiakkaidemme puolesta. Kuuntelemme herkällä korvalla ja vastaamme laadulla ja ammattitaidolla.

Panostamme työntekijöiden urapolkuihin. Haastamme itseämme ja kumppaneitamme toimimaan vastuullisemmin. Matka tulevaisuuden asumiseen on jo alkanut – arvojen ja tekojen kautta. Lue arvomme alta.

Sydänasiana ympäristön hyvinvointi ja kestävä kehitys

Olemme kehittyneet vuosien saatossa monipuoliseksi kestävään rakentamiseen ja asumiseen erikoistuneeksi yhtiöksi. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja tuottaa myös siten arvoa asiakkaillemme, yhteistyökumppaneille ja yhteiskunnalle.

Tutustu Mangrove Oy:n vastuullisuusohjelmaan >

 

Onnistunut ja turvallinen valinta sinulle

Oman kodin hankkiminen on elämän suurimpia päätöksiä ja siksi haluamme, että päätös on sinulle kaikin tavoin onnistunut ja turvallinen. Haluamme palvella sinua yksilöllisesti ja tavoitat meidät mieltä askarruttavissa asioissa nopeasti. Meille on tärkeää, että sinun ei tarvitse huolehtia, me autamme ja kannamme vastuumme.

Mittaamme aktiivisesti asiakaspalvelumme laatua ja hyödynnämme sitä palvelumme ja toimintojemme kehittämissä.

Laatu avainasemassa

Laatumme lähtökohta on toimialan normien ja hyvän rakentamiskäytännön noudattaminen. Käytössämme on digitaalinen tuotanto- ja laadunvalvontaprosessi, jonka avulla dokumentoimme rakentamisen eri vaiheita ja seuraamme sen toteutumista. Periaatteemme on, että tuotteemme vastaa sovittua ja sinä asiakkaana saat meiltä parasta yksilöllistä palvelua.

Mangroven rakentamissa kodeissa asuu tutkitusti tyytyväisiä asukkaita

EPSI Ratingin keväällä 2022 toteuttaman asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan Mangrove-kotien asukkailla on syytä hymyyn. Tutkimus valottaa, mitä mieltä asukkaat ovat Mangrove-kodeista. Tulokset saavat mangrovelaisetkin hyvälle mielelle. Asiakkaat, sekä uudiskohteiden ostajat että vuokralaiset, vastasivat kysymyksiin asteikolla 1–10. Vastaukset muutettiin indeksipisteasteikolle 0–100, jossa 75 on erittäin hyvä. Omistusasuntojen asukkaat kokevat saaneensa vastinetta rahalle, ovat erityisen tyytyväisiä asunnon pohjaratkaisuihin ja varustetasoon sekä asiakaspalvelun asiantuntemukseen, ystävällisyyteen ja palvelualttiuteen.

• Pohjaratkaisujen osalta 83,8 indeksipistettä.
• Mangrove sai asunnon ostajilta 84,9 indeksipistettä erinomaiseksi koetusta asiakaspalvelun asiantuntemuksesta ja saadusta avusta.
• Mangrove sai 84,9 indeksipistettä asunnon ostajilta kysyttäessä saatua vastinetta rahalle.
• Asunnon ostajien tyytyväisyys asunnon luovutusprosessiin sai korkeat 83,4 indeksipistettä.
• Kokonaisarvosana asunnon luovutuksen jälkeen on 77,2 jolla Mangrove sijoittuu kolmanneksi valtakunnalliseen EPSI Ratingin uudisasuntotoimialatutkimukseen vertailtaessa.

Toimivat pohjaratkaisut ja kodin viihtyisyys saavat korkeat arvosanat myös vuokra-asiakkailta. Asuntojen varustelutasossa kiitosta keräävät laadukkaat kodinkoneet, vesikiertoinen lattialämmitys ja pintamateriaalit. Myös vuokralaisten mielestä Mangroven asiakaspalvelu ja asiantuntemus saavat kehuja. Vuokralaisten tyytyväisyys on niin ikään erittäin korkealla aina muutosta pitkäaikaiseen asumiseen 81,8 indeksipisteellä.

Mangroven asiakkuuksista KVR-hankeasiakkaat ovat määrällisesti kasvaneet viimeisenä kahtena vuotena. Valmistuneiden kohteiden palvelulaatu saa erinomaiset 90,5 indeksipistettä työmaaorganisaation asiantuntemuksesta sekä yhteistyön vaivattomuudesta ja sujuvuudesta. Myös kokonaisarvosana hankesuunnittelusta loppupalautteeseen on tasolla erittäin tyytyväinen.

Tutkimus kertoo, että olemme onnistuneet tavoitteessamme tehdä mukava ja nykyaikainen asuminen mahdolliseksi kaikille, niin omistus- kuin vuokrakodeissa. Olemme valmiita kuuntelemaan ja auttamaan sinuakin löytämään juuri sen kodin, jossa sinun on kaikkein mukavinta asua ja elää.

> Lue lisää tutkimuksesta

> Kysy meiltä tulevista kohteista
> Tutustu asumisoikeus-, vuokra- ja myyntikoteihimme

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.