Turun Viridi - Mangrove

Ekologista uudisasumista Turun Linnakaupungissa

Valmistunut

Turun Viridi

Valmistui lokakuussa 2022
Turku, Kanslerintie 21
Kerrostalo 40 asuntoa
Asuntokoot: 27–64,5 m²
Huoneiden lukumäärä: 1–3 h

Tyylikkäästi urbaanit ja aidosti ekologiset vuokrakodit

Mangrove Oy rakensi uusia vuokra-asuntoja Turun Linnakaupungin alueelle Iso-Heikkilään, osoitteeseen Kanslerintie 21. Turun Viridi on aidosti ekologinen kerrostalo, jossa on 40 ympäristöystävällisin lähtökohdin rakennettua asuntoa viidessä asuinkerroksessa. Asuntojen koot vaihtelevat 27 m² yksiöistä 34,5–45 m² kaksioihin ja 64,5 m² kolmioihin. Asukkaat pääsivät muuttamaan koteihinsa syyskuussa 2022.

Kestävän elämän perusta

Nykyaikaiset kaupunkikodit ovat urbaania elämäntapaa arvostavan unelmien täyttymys. Viridin aidosti ekologiset vuokrakodit sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin; opiskelijoille, yksinasujille ja pienille perheille. Viridissä on omaa rauhaa ja ympäristössä paljon virikkeitä. Viridi on perusta hyvälle, eheälle ja kestävälle elämälle.

Mukavaa vuokra-asumista pienellä hiilijalanjäljellä

Viridin asumisratkaisut on harkittu tarkoin ja suunniteltu toimiviksi. Yksinkertaisin keinoin, tyylikkäillä ja vähäeleisillä ratkaisuilla, on mahdollista saavuttaa paljon, niin että asunnot tuntuvat neliöitään suuremmilta.

Asunnot ovat avaria ja valoisia. Suojaisilla parvekkeilla viihtyy ympäri vuoden, sillä parvekkeiden etuosa on lasitettu ja sivuseinät ekologisesti puurakenteiset. Kolmioissa on oma sauna, lisäksi taloyhtiön asukkailla on käytössä yhteinen sauna.

Asunnoissa on laadukas varustelu ja materiaalit. Keittiöissä on käytännölliset keraamiset liesitasot, lattioissa tyylikäs tammilaminaatti ja kylpyhuoneissa laatoitus. Kuten muissakin Mangroven rakentamissa kohteissa, Viridissä onnistuneet ratkaisut perustuvat hillittyyn vaaleaan värimaailmaan ja raikkaaseen skandinaaviseen tyyliin.

Kodit lämpiävät energiatehokkaalla maalämmöllä sekä aurinkosähköllä, joka kerätään aurinkopaneelitekniikalla Viridin katolta. Kaikissa asuintiloissa on miellyttävä vesikiertoinen lattialämmitys. Lisäksi huoneistoissa on energiaa säästäviä kiinteitä LED-valaisimia. Vuokraan sisältyy myös Telian 10/10M laajakaista ja kaapeli-TV.

Vehreän piha-alueen kasteluun käytetään kerättyä sadevettä.

Yhtiössä on lapsille leikkipiha ja autoille 28 vuokrattavaa autopaikkaa. Viridin taloyhtiö kannustaa ympäristöystävälliseen liikkumiseen ja siksi pyörävarastosta löytyy latauspaikkoja sähköpyörille. Yhtiössä on lisäksi asuntokohtaiset irtainvarastot, lastenvaunuvarasto (tilaa myös rollaattoreille), sauna, kuivaushuone, kerhohuone ja pihalla on viihtyisä oleskelualue.

Iso-Heikkilä on osa modernin Linnakaupungin viihtyisää asuinaluetta

Iso-Heikkilä on osa Turun uutta Linnakaupungin kokonaisuutta. Linnakaupunki on keskustan asumispainotteinen laajentumisalue, jonne tulee kouluja, päiväkoteja, kaupallisia palveluja ja toimistotiloja. Tällä hetkellä Viridin lähin ruokakauppa on 5 minuutin (450 m) kävelymatkan päässä. Turun keskustassa on useita päiväkoteja erilaisin painotuksin ja kouluihin on matkaa 1,5 km (Topeliuksen koulu) ja 2 km (Mikaelin koulu).

Linnakaupunki on vetovoimainen ja merellinen kaupunginosa pyöräily- ja kävelyetäisyydellä keskustasta. Ydinkeskustaan on matkaa noin 2 km ja liikennejärjestelyissä on huomioitu sujuvat kävely- ja pyöräilyreitit.

Turun Viridi sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien keskellä: lähimmille linja-autopysäkeille on matkaa alle 100 m, Turun päärautatieasemalle 1,8 km ja linja-autoasemalle 3 km. Turun satama ja laivaterminaalit ovat 2 km etäisyydellä.

10 minuutin (900 m) kävelymatkan päässä on liikuntakeskus Saippua-Center, jossa voit harrastaa monipuolisesti liikuntaa yksilölajeista ryhmäliikuntaan. Linnakaupungin alue hemmottelee myös kulttuurinystäviä. Kiinnostavissa kohteissa kuten Turun linnassa ja merimuseo Forum Marinumissa viihtyy koko perhe. Kakolanmäellä puolestaan pääset tutustumaan vankilamuseoon, Turun herkullisiin ravintoloihin sekä tietysti kuuluisaan Funikulaari-rinnehissiin. Ulkoilijoiden unelma, ainutlaatuinen Ruissalon saari, on vajaan 3 km:n pyöräily-, kävely- tai ajomatkan päässä. Ruissalo tarjoaa kaikkea auringonotosta luontokokemuksiin ja harrastuksiin. Tammimetsät, pitsihuvilat, ravintolat, kylpylä, Kasvitieteellinen puutarha, Kansanpuisto ja Ruisrock ovat tehneet saaresta maankuulun.

Viridi on konkreettisia ympäristöystävällisiä valintoja

Turun Viridin suunnittelun lähtökohdiksi valitut ekologiset ratkaisut ja hiilijalanjäljen minimointi ovat ohjanneet sen materiaalivalintoja ja rakennustapoja alusta lähtien. Viridin rakentamiseen on myönnetty Kuntarahoituksen Vihreä rahoitus, joka on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoittamiseen. Viridi käyttää uusiutuvia luonnonvaroja, kuten maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Sen energiatehokkuusluokka on A.

Edistyksellistä tekniikkaa olevat aurinkopaneelit asennetaan kattotiilten väleihin, joten ne mukailevat katon muotoa. Innovatiivinen välipohjaratkaisu mahdollistaa vähäisemmän betonin käytön. Vähäpäästöiset M1-rakennusmateriaalit puolestaan edistävät puhtaampaa sisäilmaa.

Sateesta kerääntyvät kattovedet käytetään viheralueiden kasteluun ja kasveja hyödynnetään huleveden keräyksessä, viivytyksessä ja imeytyksessä. Autokatosrakennuksen katto on viherkatto. Asukkaiden kestävää liikkumista tuetaan pyöräpaikoituksella ja pyörävarastolla, missä on latauspisteitä sähköpyörille.

Valokuvat & mallinnuskuvat

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.