Mangrove Asumisoikeus Oy Torninjuuri 9b, Pirkkala - Mangrove

UUSIA ASUMISOIKEUSASUNTOJA PIRKKALAN TURRIIN

ASO-kohde

Mangrove Asumisoikeus Oy Torninjuuri 9b, Pirkkala

Torninjuuri 9b, 33960 Pirkkala

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

KATSO VAPAAT ASUNNOT TÄSTÄ >

TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS TÄÄLLÄ >

Pirkkalan Turrin alueelle valmistuu uusia asumisoikeusasuntoja arviolta tammikuussa 2025.

Vapaat asunnot ovat tarjottuina 17.6.2024 asti. Käynnistämme uuden tarjouskierroksen mahdollisimman pian edellisen päätyttyä.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Asunnot ja varustelu

Kuusikerroksisessa kerrostalossa on valittavana 46–52 neliöisiä kaksioita, 65–71 neliöisiä kolmioita ja 79 neliöisiä neljän huoneen asuntoja. Jokaisessa asunnossa pääsee nauttimaan omasta saunasta.

Keittiön varustukseen kuuluu muun muassa induktiokeittotaso, kalusteuuni kiertoilmalla ja astianpesukone sekä kylmälaite.

Lattiamateriaalina on tyylikäs laminaatti ja kylpyhuoneet on laatoitettu. Ikkunoiden ja ikkunaovien sälekaihtimet ja lasitetut parvekkeet lisäävät asumismukavuutta.

Yhteiset tilat

Asukkaiden käytettävissä ovat huoneistokohtaiset irtaimistovarastot sekä kuivaushuone ja lastenvaunuvarasto. Ulkoiluvälinevarasto sijaitsee erillisessä piharakennuksessa.

Kohteessa on 18 autokatospaikkaa ja 8 lämmityspistokkeellista ulkopaikkaa. Osaan autokatospaikoista on mahdollista tilata sähköauton latauspiste yhteistyökumppaniltamme ja tehdä sopimus latauksesta heidän kanssaan.

Talotekniikka ja mukavuudet

Talossa on kaukolämpö ja vesikiertoinen patterilämmitys sekä kylpyhuoneissa sähköinen mukavuuslattialämmitys, jonka kulut sisältyvät käyttövastikkeeseen. Asunnoissa on huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihto ja 50 Mbit/s laajakaistayhteys sisältyy käyttövastikkeeseen. Lisäksi talossa on hissi ja ovipuhelinjärjestelmä.

Alueen palvelut ja liikenneyhteydet

Turrin uusi asuinalue sijaitsee Pirkkalan läntisen sisääntuloväylän varressa ja noin kahden kilometrin päässä Pirkkalan keskustasta. Pyhäjärven rantamaisemaan rakentuva alue tulee olemaan ilmeeltään persoonallinen, moderni ja ennen kaikkea värikäs. Alueen läheisyys Pyhäjärven rantamaisemassa tarjoaa upeita ulkoilumahdollisuuksia.

Turrista on sujuvat julkiset liikenneyhteydet esimerkiksi Pirkkalan ja Tampereen keskustaan, ja Tampereen läntiselle kehätielle on nopea yhteys. Lisäksi lentokentän läheisyys mahdollistaa nopeat yhteydet laajemmallekin alueelle.

Asuinkohteen tiedot

NimiMangrove Asumisoikeus Oy – Torninjuuri 9b

OsoiteTorninjuuri 9b, 33960 Pirkkala

ValmistumisajankohtaArviolta tammikuussa 2025

Asuntokoot46–79 m²

Huoneiden lukumäärä2–4 h

Koteja yhteensä28 kpl

Käyttövastike626 – 1054 €/kk

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia6

VakuutusEdellytämme koti- ja vastuuvakuutuksen ottamista

VesiVesimaksuennakko 20 €/hlö/kk

Autopaikat18 kpl autokatospaikkaa 30 €/kk, 8 kpl lämmityspistokkeellista ulkopaikkaa 18 €/kk

LemmikitSallittu

TupakointiSavuton kiinteistö

Muuta• Energialuokka A: hillitsee ilmastonmuutosta.
• Kohteessa on huoneistokohtainen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdasta sisäilmaa energiaa ja kustannuksia säästävällä tekniikalla.

Tämä on ASO-kohde

Lue lisää

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen.  Lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täältä! >

Ota yhteyttä myyjään

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet asumisoikeusasuntoa Torninjuuri 9b:sta

1. Tutustu kohteen asumisoikeusasuntoihin ja haun ohjeisiin. Lue myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n ASO-ohjeistus ja varmista, että olet saanut järjestysnumeron ARA:lta. Järjestysnumero haetaan täyttämällä ASO-järjestysnumerohakemus.
2. Valitse sinua kiinnostavat huoneistotyypit.
3. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
4. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen ohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

Vapaat asunnot ovat tarjottuina 17.6.2024 asti. Käynnistämme uuden tarjouskierroksen mahdollisimman pian edellisen päätyttyä.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Mitä asumisoikeusasuminen on?

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. ASO-asunnot ovat laadukkaita ja viihtyisiä, eikä sellaisen hankinta vaadi suurta henkilökohtaista lainaa. Asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, eikä talon omistaja voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.

ASO-asunnossa voit asua niin kauan kuin haluat. Jos tahdot luopua asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon jälleenmyynnistä.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

ASO-asunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen. Jos haettavaan asuntoon ei ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös varallisuusrajat ylittävä henkilö.

Jos olet yli 55-vuotias tai muutat ASO-asunnostasi toiseen ASO-asuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Mitä asumisoikeusasuminen maksaa?

ASO-asunnosta maksetaan ASO-maksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi.

ASO-asunnon hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa ja suurin osa ASO-asukkaista hankkii asuntonsa pankkilainalla. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja pankkilainan korot ovat verovähennyskelpoisia, eikä ASO-maksusta makseta varainsiirtoveroa. Asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea.

Kun luovut asunnosta, saat alkuperäisen ASO-maksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Uusissa asunnoissa indeksi nostaa summaa, kun taas vanhoissa asunnoissa summa voi indeksin ansiosta joko nousta tai laskea.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan sähköisesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Järjestysnumeron hakeminen ei sido hakijaa mihinkään. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. ARA:n Järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Saatuasi järjestysnumeron voit tutustua Mangroven asuntotarjontaan ja täyttää asuntohakemuksen sinua kiinnostaviin kohteisiin Mangroven nettisivuilla. Tämän jälkeen tarjoamme sinulle asuntoa hakuusi perustuen. Mikäli hakuasi vastaavaa asuntoa ei ole vapaana tai vapautumassa, hakemuksesi jää jonoon.

Mikä on järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on numero, jonka asumisoikeusasunnon hakijat hakevat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Järjestysnumero haetaan sähköisesti ARA:n verkkosivuilta järjestysnumerorekisteristä. Haku onnistuu myös toimittamalla tulostettavan hakemuslomakkeen sekä kuitin maksusta ARA:lle.

Vuoden 2024 alusta alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain ARA:n antamalla järjestysnumerolla. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. Asuntohakemus toimitetaan yhteisölle, jonka asunnoista hakija on kiinnostunut.

ARA:n järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, pienemmän järjestysnumeron haltija on etusijalla. Järjestysnumerot suurenevat jokaisen järjestysnumeron hakijan myötä eli etusijalla olevat pienemmät numerot ovat vanhempia numeroita.

Samassa kohteessa asuntoa vaihtavat asukkaat sekä keskenään asumisoikeusasuntoa vaihtavat asukkaat eivät tarvitse järjestysnumeroa ja ovat etuoikeutettuja suhteessa muihin hakijoihin.

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa https://www.mangrove.fi/tietosuojaseloste.

Mangrove Asumisoikeus Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoa Mangroven asumisoikeusasunnon hausta

Leena Peltola
puh. 0400 550 185 (arkisin klo 9–15)
leena.peltola@mangrove.fi

Klikkaa ja lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täällä!

Lähialueen palvelut

• Alakoulu 1,5 km
• Soljan Lastentalo (päiväkoti + esi- ja alkuopetus) 1,5km
• Touhula Päiväkoti 1,0 km
• Terveyskeskus 2,2 km
• Yläkoulu ja lukio 2,5 km
• Kauppa 0,9 km
• Pirkkalan vapaa-aikakeskus 2,6 km
• Pirkkala-kampus (koulukeskus) valmis 12/25 2,4 km

Liikenneyhteydet

• Bussipysäkki (Linjat 36B, 39 ja 79B) 0,1 km
• Lentokenttä 6,5 km
• Auto - kohde aivan kehätien varressa (Pääsee helposti moneen suuntaan + Pirkkalan Partolan monipuolinen kauppakeskittymä n. 6 km päässä)

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.