As Oy Helsingin Silva - Mangrove

Urbaani kyläyhteisö

Valmistunut

Loppuunmyyty

As Oy Helsingin Silva

Valmistui kesäkuussa 2022
Helsinki, Okrakuja 3 ja Temperankatu 3
Rivitalo 37 asuntoa
Asuntokoot: 2 h+kt & 3–5 h+kt+s 55–95 m²

Koti hyvällä omallatunnolla

Modernin ja ekologisen kaupunkiasumisen tarpeisiin suunnitellut As Oy Helsingin Silvan puurivitalot rakennettiin keskeiselle paikalle Kuninkaantammea osoitteeseen Okrakuja 3 ja Temperankatu 3. Lunden Architecture Companyn suunnittelemat nykyaikaiset kaksikerroksiset asunnot ovat 2-5 huoneen koteja kooltaan 55–95 m². Asunnot ovat valmiin alueen ensimmäiset puolihitas-asunnot.

Silvan luonnosta ponnistava arkkitehtuuri rakentaa uutta urbaanin kaupunkiasumisen mallia. Puutaloyhtiö koostuu seitsemästä persoonallisesta rivitalosta, joiden kodit avautuvat oman terassin kautta sisäpihalle, koko korttelin yhteiseen sydämeen. Silvan kodit henkivät skandinaavista arkkitehtuuria ja sisustusmateriaaleihin voit itse vaikuttaa. Olemme valinneet sinulle etukäteen kaksi sisustustyylivaihtoehtoa, joiden avulla voit luoda omaan kotiisi sopivan tunnelman. Asuntojen yhteydessä on lämmin irtaimistovarasto. Yhteistiloissa sijaitsevat kerhotila ja sauna sekä talopesula. Silvassa voi asua oman kodin rauhassa ja elää aktiivista elämää keskellä turvallista naapurustoa.

Ekologista asumista

Silvan energialuokka on A ja kodeissa on paljon energiatehokkaita mukavuuksia.
Kuten:

  • Aurinkopaneelit, jotka tuottavat sähköä valaisimiin ja sähköpistokkeisiin.
  • Autopaikoissa sähköautoille soveltuvat Satmatic-latauspisteet.
  • Kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys.
  • Lämmöntalteenotolla varustettu huoneistokohtainen ilmanvaihto ja ilmanlämpöpumppu.

Silva on latinaa ja tarkoittaa metsää.

Rakennusmateriaalina suomalaisten metsien puu on ympäristöystävällinen valinta, sillä se sitoo hiiltä ja pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä. Ilmaston kannalta uusiutuva puuraaka-aine on yksi parhaista vaihtoehdoista. Kun puu kaadetaan, siihen on sitoutunut hiilidioksidia. Tilalle kasvaa uusi puu, johon sitoutuu lisää. Näin luonnon kiertokulku jatkuu. Puu kantaa, siksi puu.

Puu on materiaalina lämmin, ihmisläheinen ja miellyttävä koskea. Puussa näkyy luonnollisuus ja puun yksilöllisyys. Puun tuoksu on raikas. Ekologisen puun ja modernin arkkitehtuurin yhdistelmä tekee vaikutuksen, joka tuntuu sielun sopukoissa asti. Siksi puuta on niin mukava halata ja puukodissa on niin ihmisläheinen ja lämmin kodin henki.

 

Kuninkaantammi on uudenraikas asuinalue Keskuspuiston kainalossa
– nauti luonnosta kotikulmilla

Kuninkaantammen suunnittelussa yksi johtavista ajatuksista on ollut luonnonläheisyys. Alueella kaupunki ja luonto elävät sopusoinnusta. Äärestään kaunis luonto antaa sijan ekologisesti kestävälle ja modernille asumiselle. Verrattomien ulkoilumahdollisuuksien, lähipalveluiden ja liikenneyhteyksien ansiosta Keskuspuiston helmassa sijaitseva alue on samanaikaisesti mutkattoman urbaani ja vireä, turvallinen ja vihreä.

Liikkuminen ja asiointi sujuvat niin omalla autolla kuin julkisilla. Bussiyhteyksien lisäksi hyötyä on myös Kehäradan läheisyydestä. Junalla pääsee sekä Helsingin keskustaan että lentokentälle reilussa vartissa. Silvassa asuvien vapaa-ajan liikkumista tukevat kävely- ja pyöräilyreitit sekä puistokäytävät, jotka vievät ympäröiville virkistysalueille ja reiteille.

Tiesitkö tätä? Tarina kertoo, että Keskuspuiston ja Vantaanjoen helmassa sijaitseva Kuninkaantammi on saanut nimensä tammesta, jonka itse kuningas Kustaa III istutti 1700-luvun lopulla.

Valokuvat & mallinnuskuvat

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.