Mangroven rakentamien kotien asukkaat erittäin tyytyväisiä
JAA SOMESSA

Mangroven rakentamien kotien asukkaat erittäin tyytyväisiä, kertoo viimeisin asiakastyytyväisyystutkimus

Valokuva kohteesta TVT Kirsikka ja Kide. Vuokrakerrostalot valmistuivat tammikuussa 2022.
Valokuva kohteesta TVT Kirsikka ja Kide. Vuokrakerrostalot valmistuivat tammikuussa 2022.
Valokuva kohteesta TVT Kirsikka ja Kide. Vuokrakerrostalot valmistuivat tammikuussa 2022.
Valokuva kohteesta TVT Kirsikka ja Kide. Vuokrakerrostalot valmistuivat tammikuussa 2022.

Mangrove sijoittuu tuloksellaan myös uudisasuntorakentamisen kolmen kärkeen vuoden 2021 uudisasuntorakentamisen tutkimukseen verratessa.

Mangrove mittaa asiakastyytyväisyyttä jokaisessa kohteessaan sekä asunnon ostajien että vuokralaisten parissa. Asiakastyytyväisyyttä mitataan aina osto- tai vuokrauspäätöksen teosta muuton jälkeisiin kokemuksiin ja jatkossa myös vuositarkastuksen jälkeen. Lisäksi asiakastyytyväisyyttä mitataan KVR-hankeasiakkailta. Asiakkaiden kokemaa laatua hyödynnetään asuntojen suunnittelussa sekä palvelun ja toimintojen kehittämisessä.

Maaliskuun 2022 lopussa julkaistussa EPSI Ratingin uudisasuntorakentamisen tutkimustuloksen mukaan uudisasunnon ostajien asiakastyytyväisyys on hyvin korkealla asunnon vastaanottamisen jälkeen. Mangroven projektien asiakastyytyväisyysmittauksien tulokset osoittavat samaa.

Mangroven suunnittelemissa kohteissa näkyy panostus moderniin arkkitehtuuriin, tehokkaaseen tilasuunnitteluun ja pohjaratkaisuihin, joita myös asunnon ostajat arvostavat (83,8 indeksipistettä). Myös asuntojen varustetasoon ollaan erittäin tyytyväisiä. Korkeimmat pisteet (84,9 indeksipistettä) Mangrove saa asunnon ostajilta erinomaiseksi koetun asiakaspalvelun asiantuntemuksesta ja saadusta avusta. Mangrove saa myös korkeat pisteet (81,5 indeksipistettä) asunnon ostajilta kysyttäessä saatua vastinetta rahalle. Asunnon ostajien tyytyväisyys asunnon luovutusprosessiin sai korkeat 83,4 indeksipistettä. Mangroven kokonaisarvosana asunnon luovutuksen jälkeen on 77,2 joka tuo kolmannen sijan EPSI Ratingin tutkimukseen verrattaessa.

– Näemme tärkeänä mitata jatkuvasti asiakkaidemme kokemuksia ja tyytyväisyyttä kaikissa asiakkuuksissa. Olemme erityisesti panostaneet asiakaspalvelun sujuvuuteen, digitaalisiin työkaluihin sekä projektinaikaiseen viestintään. Se näkyy erittäin hyvinä arvosanoina palvelulaatua arvioidessa. Olemme iloisia erinomaiseen sijoitukseemme valtakunnallisessa vertailussa ja tästä on hyvä jatkaa kehittämistä edelleen, kertoo Mangroven asiakaskokemusjohtaja Kaija-Liisa Loisa.

Mangroven asiakkuuksista KVR-hankeasiakkaat ovat määrällisesti kasvaneet viimeisenä kahtena vuotena. Valmistuneiden kohteiden palvelulaatu saa erinomaiset 90,5 indeksipistettä työmaaorganisaation asiantuntemuksesta sekä yhteistyön vaivattomuudesta ja sujuvuudesta. Myös kokonaisarvosana hankesuunnittelusta loppupalautteeseen on tasolla erittäin tyytyväinen.

Havainnekuvia kohteesta As Oy Raision Sara. Omistusrivitalojen arvioitu valmistumisajankohta on touko-heinäkuu 2022.

Vuokrakotien viihtyisyys näkyy tuloksissa

Mangrove rakentaa vuokrakoteja tytär- ja osakkuusyhtiöilleen sekä vastaa kotien vuokraamisesta. Vuokra-asuntoja on tällä hetkellä Turussa, Raumalla ja Uudessakaupungissa.

Vuokralaisten tyytyväisyys kaikkiin kokemuksiinsa Mangrovesta, aina asunnon vuokrauksesta pitkäaikaiseen asumiseen, saa erittäin korkeat 81,8 indeksipistettä.

Toimivat pohjaratkaisut ja kodin viihtyisyys saavat korkeat arvosanat myös vuokra-asiakkailta. Asuntojen varustetasossa kiitosta keräävät laadukkaat kodinkoneet ja pintamateriaalit. Myös Mangroven asiakaspalvelu ja asiantuntemus saavat erittäin korkeat arvosanat.

Näin tutkimus tehtiin:

  • Asiakastyytyväisyyttä mitataan kokemuksilla Mangrovesta, odotuksien täyttymisestä sekä vertailusta rakennusalan toimijana. Lisäksi asiakastyytyväisyyttä mitataan eri vaiheissa mm. tilasuunnittelun onnistumisesta, asunnon materiaalivalinnoista ja asumisviihtyvyydestä.
  • Asiakkaat vastaavat kysymyksiin asteikolla 1–10 ja vastaukset muutetaan indeksipisteasteikolle 0–100, jossa yli 75 on erittäin hyvä, 60–75 tyytyväinen ja 0–60 tyytymätön.
  • Tutkimuksen toteuttaja on EPSI Rating, joka toteuttaa vuosittain uudisasuntorakentamisen toimialan asiakastyytyväisyystutkimuksen.
Epsi Rating toteutti Mangroven asiakastyytyväisyyskyselyn täysin samalla sisällöllä ja kysymyksenasettelulla kuin se toteutti vuoden 2021 Uudisasuntorakentamisen toimialatutkimuksen.

Tutustu uusimpiin kohteisiimme!

  • As Oy Ylöjärven Usva: Moderneja rivitalokoteja lähellä luonnonrauhaa ja suurkaupungin palveluja. Tampere on 20 minuutin ajomatkan päässä.
  • As Oy Espoon Siimes: Espoon Kurttilaan on suunnitteilla 36 ekologista rivitalokotia.
  • Turun Viridi:  Nykyaikaisia vuokra-asuntoja tulossa Turun Iso-Heikkilään. Vuokralaishaku käynnistyy toukokuun 2022 alussa.
Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.