Mangrove Oy tehostaa rakennusjätteen lajittelua työmaillaan - Mangrove
JAA SOMESSA

Mangrove Oy tehostaa rakennusjätteen lajittelua työmaillaan

Mangrove Oy tehostaa rakennusjätteen lajittelua työmaillaan

Rakennusjätteen käsittelyyn rakennustyömailla haetaan ekologisempia ja tehokkaampia keinoja. Turussa asiaan on tartuttu ja jatkossa perinteinen sekajätelava tulee olemaan yhä harvinaisempi näky, kun työmailla ryhdytään lajittelemaan ahkerammin.

Ekopartnerit Turku Oy ja Mangrove Oy ovat yhteistuumin suunnitelleet Mangroven rakennustyömaiden jätteenkäsittelyn jalostamista ekologisemmaksi. Teollisuudessa käytetyn jätteenkäsittelymenetelmän havaittiin soveltuvan myös rakennustyömaille.

– Turun seudulla ensimmäinen rakennustyömaa, jolla tehdään näin laajaa lajittelua ja kierrätystä on Mangrove Oy:n rivitalotyömaa Raision Aavankadulla, myyntipäällikkö Reijo Pirkola Ekopartnerit Turku Oy:stä kertoo.

Rivitaloyhtiön työmaalla lähdetään siitä, että kaikki mikä on mahdollista kierrättää, kierrätetään. Mangroven työmailla lajitellaan jatkossa tarkasti erikseen energiajae, kuten muovi ja styroksi, sekä keräyspahvi, metalli, puujäte, laatat ja kivet.

– Tavoitteenamme on lajitella ja kierrättää syntyvä jäte materiaalina, jotta saamme jätteenä poltettavan määrän minimoitua, kertoo Mangrove Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Luontoa säästetään jo lajitteluvaiheessa työmaalla. Lisäksi syntypaikkakohtainen lajittelu helpottaa lajitteluaseman työtä, jolloin lajitteluasemalla säästyy energiaa. Lundstedt näkee, että myös kuljetuksissa saavutetaan merkittävää etua.

– Ensinnäkin kuljetuksissa syntyy säästöä jo sen johdosta, että usein tyhjennettäviä sekajätelavoja ei synny läheskään niin usein kuin aikaisemmin. Toiseksi työmaalla järjestetyssä jätteenkeräyksessä käytetään puristimia, jotka pakkaavat jätteet pieneen tilaan. Näin työmaat päästään ajamaan läpi vähemmillä kuljetuksilla ja kuljetusten hiilijalanjälki sekä kustannukset alenevat.

Työmailla on usein ahdasta ja pulaa tilasta. Puristimilla varustetuilla keräysastioilla on mahdollista järkeistää tilankäyttöä niin, että vapautuva tila sujuvoittaa työntekoa ja parantaa työturvallisuutta.

Ekopartnerit järjestivät laitteiden käyttökoulutuksen, jossa Mangroven rakennustyömaan henkilökunta oppi lajitteluperusteet ja turvalliset työmenetelmät.

– Tavoitteenamme on rakentaa ekologisesti kestäviä koteja. Koska asumisen ekologisuus alkaa jo rakennustyömaalta, otimme lajittelun ja kierrätyksen luupin alle. Ekopartnereiden konsultoinnin ja laitteiden avulla onnistuimme toteuttamaan kierrätyksen modernisti ja motivoimaan työntekijät lajitteluun.

Ekologisuus on jo pitkään näkynyt kotien energiaratkaisuissa, materiaalivalinnoissa ja erityisesti keittiöissä, mutta jatkossa ekologisuuden merkitys tulee nousemaan entistä enemmän koko ketjussa suunnittelusta rakennustyömaalle ja asumiseen.

Lundstedt ennustaa, että Mangroven työmailla käyttöön otettu jätteenkäsittelymenetelmä tulee yleistymään muillakin rakennustyömailla, koska sen edut ovat niin merkittävät, ettei niitä voi ohittaa.

Lisätiedot
Antti Lundstedt, toimitusjohtaja, Mangrove Oy
p. 050 5725200 antti.lundstedt@mangrove.fi
www.mangrove.fi

Mangrove on vuonna 1994 perustettu vakavarainen asuntorakentamiseen erikoistunut yritys. Mangrovella on kokenut rakentamisorganisaatio ja sen erityisvahvuuksia ovat yksilölliset, toimivat ja nykyaikaiset suunnitteluratkaisut. Suunnittelu ja hinnoittelu perustuvat syvälliseen kokemukseen ja tarkkaan kustannustietämykseen, minkä ansiosta elämän suurin sijoitus on kodin ostajalle mahdollisimman varmalla pohjalla. Mangrove-asunnot ovat moderneja ja kohtuuhintaisia ja niissä on taloudellisia asumisratkaisuja. Tavoitteena on, että Mangrove-asunnot vastaavat asukkaiden tämän päivän tarpeisiin ja toiveisiin sekä näyttävät ja tuntuvat moderneilta vielä vuosienkin jälkeen.
Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.