tietoa/aso-opas/asumisen-aikana/jarjestyssaannot

Järjestyssäännöt

Mangrove Asumisoikeus Oy

Mangrove Asumisoikeuden yleisten järjestyssääntöjen tavoitteena on varmistaa asumisviihtyisyys kohteessa. Säännöt koskevat sekä talon asukkaita että heidän vieraitaan. Sääntöjen lisäksi noudatetaan voimassa olevia lakeja, asetuksia ja asumisoikeussopimuksessa sovittua.

1. Yörauha

Yörauha on klo 22.00-7.00. Myös päiväsaikaan voimakkaasti häiritsevän metelin aiheuttaminen on kielletty. Naapurien suostumuksella voidaan järjestää perhejuhlia ym. tilaisuuksia, jotka kestävät myöhempään kuin klo 22.00.

2. Ulko-ovet

Kerrostalojen ulko-ovet ovat lukittuina vuorokauden ympäri. Ulko-ovista kuljettaessa on huolehdittava, että ne pysyvät lukittuina.

3. Yhteiset tilat

Yhteisissä tiloissa on vältettävä metelöintiä ja tarpeetonta oleskelua. Yhteiset tilat on tarkoitettu ainoastaan asukkaiden omaan käyttöön.

Paloturvallisuussyistä tavaroita saa säilyttää vain niitä varten varatuissa tiloissa, esim. porraskäytävissä ja irtaimistovaraston käytävillä ei saa säilyttää tavaraa. Palovaarallisten aineiden säilytyksessä tulee aina noudattaa paloturvallisuussäännöksiä.

4. Ulkoalueet, parvekkeet ja asukaspihat

Ulkoalueet tulee pitää siistinä, eikä pihan istutuksia, nurmikkoa, pihakalusteita tai leikkivälineitä saa vahingoittaa. Kunnioita yörauhaa myös pihoilla.

Asukkaan tulee huolehtia myös parvekkeen siisteydestä ja talvisin sieltä on luotava lumet. Omalla parvekkeella saa grillata vain sähkö- ja kaasugrillillä paloturvallisuus ja naapurit huomioiden. Kukka-astiat on sijoitettava parvekkeen reunan sisäpuolelle.

5. Pysäköinti

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille varatuilla ja merkityillä paikoilla. Moottoriajoneuvojen pysäköinti portaiden ja sisäänkäyntien edustoilla sekä pelastusteillä ilman pakottavaa syytä on kielletty lukuun ottamatta lyhytaikaista pysäköintiä esim. tavaroiden lastaamista tai purkamista varten. Tällöinkin ajoneuvo on viipymättä siirrettävä pois. Tarpeeton ajo pihateillä, joutokäynti ja autojen pesu tontilla on kielletty. Lohkolämmitysjohtoja ei saa jättää roikkumaan lämmitystolppiin ja sähkörasioiden kannet on pidettävä lukittuina. Tavanomaisessa auton lämmityspistokkeessa ei saa ladata hybridi- tai sähköautoa.

6. Kotieläimet

Kotieläimet on pidettävä kytkettyinä huoneiston ulkopuolella taloyhtiön sisä- ja ulkotiloissa. Kotieläimet eivät saa aiheuttaa kohtuutonta häiriötä talon asukkaille tai liata piha-alueita. Eläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä.

7. Jätehuolto

Talousjätteet on lajiteltava määräysten mukaisesti ja vietävä pakattuina jäteastioihin. Jäteastioiden kannet on suljettava, eikä astioita saa täyttää yli. Roskia ei saa jättää astioiden ulkopuolelle.

Asukas huolehtii itse muiden kuin kotitalousjätteiden poiskuljetuksesta.

Viemäreihin ei saa päästää sinne kuulumatonta jätettä.

8. Vaatteiden ja mattojen tuuletus (tomuttaminen), pyykin kuivaaminen

Mattojen tomuttaminen ja vuodevaatteiden puisteleminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla paikoilla. Huoneiston parvekkeella on sallittu tekstiilien tuulettaminen ja kuivaaminen kaiteiden sisäpuolella.

9. Tupakointi

Kiinteistö on savuton. Savuttomuus tarkoittaa, että tupakointi ja sähkötupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa sekä yhtiön hallinnoimalla piha-alueella. Tupakointi on sallittu ainoastaan mahdollisella erikseen osoitetulla tupakointipaikalla.

10. Järjestyssääntöjen rikkominen ja häiriöntuottamusilmoitus

Järjestyssääntöjen rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden ja/tai sopimuksen purkamisen.

Häiriöistä tulee ilmoittaa talon omistajalle kirjallisesti. Ilmoituksesta tulee selvitä tapahtuma, päivämäärä, kellonaika ja vähintään kahden todistajan nimet mahdollista oikeudenkäyntiä varten.

> Valitus asumisrauhan häirinnästä

11. Asukkaan ilmoitusvelvollisuus

Asukas on velvollinen viipymättä ilmoittamaan talon omistajalle asunnossa tai talossa havaitsemastaan viasta, esimerkiksi vesivuodosta.

 


 

Mangroven ASO-asuntolistauksen löydät täältä. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa yhteyttä meihin osoitteella asumisoikeus@mangrove.fi. Me autamme sinua kaikessa asunnon hakuun liittyvässä asiassa!

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.