Mangrove Asumisoikeus Oy Hiidenkuja 3, Turku - Mangrove

UUSIA EKOLOGISIA ASUMISOIKEUSASUNTOJA

ASO-kohde

Mangrove Asumisoikeus Oy Hiidenkuja 3, Turku

Hiidenkuja 3, 20400 Turku

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

KATSO VAPAAT ASUNNOT TÄSTÄ >

TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS TÄÄLLÄ >

Viimeinen vapaa asunto on tarjottuna 17.6.2024 asti.

Vastavalmistuneet asumisoikeusasunnot Turun Yli-Maariassa, osoitteessa Hiidenkuja 3.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Viihtyisät asunnot ja hyvä varustelu

Hiidenkuja 3:n asunnot tarjoavat laadukkaita asumisratkaisuja, jotka sopivat niin pienille perheille kuin hieman suuremmillekin. Kohteen asunnot ovat kaksitasoisia rivitalokoteja, joissa on saatavilla sekä 76,5 neliön kolmioita että 87,5–88 neliön neljän huoneen asuntoja.

Jokaisessa asunnossa on oma sauna, tarjoten mahdollisuuden rentoutua ja nauttia omasta rauhasta. Lattiapinnoissa on käytetty vaalean sävyistä laminaattia luoden avaran ja valoisan ilmeen. Lisäksi seinät ovat maalatut ja kylpyhuoneet laatoitettuja. Ikkunoissa ja ikkunaovissa on sälekaihtimet, jotka tarjoavat mahdollisuuden säädellä valon määrää ja yksityisyyttä.

Keittiöt on varustettu laadukkailla kodinkoneilla, kuten induktioliesitasolla, erillisuunilla, liesikuvulla, kahdella jääkaappipakastimella ja astianpesukoneella. Mikroaaltouunille on tilavaraus.

Talotekniikka

Asunnoissa on vesikiertoinen patterilämmitys, joka hyödyntää ympäristöystävällistä maalämpöä. Käyttövastikkeeseen sisältyy myös 50 Mbit/s laajakaistayhteys.

Yhteiset tilat

Jokaiselle asunnolle kuuluu oma lämmin irtaimistovarasto ja asukkaiden käytössä on myös kylmä ulkoiluvälinevarasto. Piha-alue tarjoaa suojaisan ympäristön leikki- ja oleskelualueineen.

Autopaikkoja on yhteensä 29 kappaletta, joista 17 sijaitsee katoksessa ja 12 ovat ulkopaikkoja. Osassa autopaikoista on hybridi- ja sähköauton latausvaraus.

Yli-Maarian asuinalue ja liikenneyhteydet

Yli-Maaria on lapsiperheiden suosima alue, jossa on hyvät peruspalvelut lähellä, kuten päiväkoteja, ala- ja yläkoulu, neuvola, kirjasto, liikuntahalli, päivittäistavarakauppa ja apteekki. Kaupungin keskustaan on matkaa 12 km, ja linja-autovuoroja kulkee lähipysäkiltä päiväsaikaan noin puolen tunnin välein.

Hinnat

Hinnat ovat toistaiseksi arvioita.

Asuinkohteen tiedot

NimiMangrove Asumisoikeus Oy – Hiidenkuja 3

OsoiteHiidenkuja 3, 20400 Turku

Valmistumisajankohta25.4.2024

Asuntokoot76,5–88 m²

Huoneiden lukumäärä3–4 h

Koteja yhteensä17 kpl

Käyttövastike944 – 1085 €/kk

TalotyyppiRivitalo

Kerroksia2

VakuutusEdellytämme koti- ja vastuuvakuutuksen ottamista

VesiVesimaksuennakko 20 €/hlö/kk

Autopaikat17 kpl lämmityspistokkeellista autokatospaikkaa 30 €/kk, 12 kpl lämmityspistokkeellista ulkopaikkaa 18 €/kk

LemmikitSallittu

TupakointiSavuton kiinteistö

Muuta• Energialuokka b: hillitsee ilmastonmuutosta.
• Kohteessa on huoneistokohtainen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdasta sisäilmaa energiaa ja kustannuksia säästävällä tekniikalla.

Yhteystiedot

Isännöitsijä: Heikki Niemelä,
heikki.niemela@mangrove.fi,
puh. 040 590 0839

Huoltoyhtiö: Kiinteistöhuolto J. Rusanen Oy,
Vikailmoituslomake: www.kiinteistohuoltoturku.fi/,
puh. toimisto 010 836 0700,
puh. päivystys 010 836 0700.
www.kiinteistohuoltoturku.fi/

Vastikevalvonta & myynti: Leena Peltola,
asumisoikeus@mangrove.fi,
puh. 0400 550 185

Avainhallinta: BLC-Turva,
Ruissalontie 15,
20200 Turku,
BLC-Turvan yhteystiedot

Laajakaista: Telia,
kauppa.telia.fi/kauppa/laajakaista

Tämä on ASO-kohde

Lue lisää

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen.  Lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täältä! >

Tämä on ekokohde

Lue lisää

Kohteen lämmönlähteenä toimii ympäristöystävällinen ja energiatehokas maalämpö, joka säästää asumiskustannuksissa.

Ota yhteyttä myyjään

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet asumisoikeusasuntoa Hiidenkuja 3:sta

1. Tutustu kohteen asumisoikeusasuntoihin ja haun ohjeisiin. Lue myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n ASO-ohjeistus ja varmista, että olet saanut järjestysnumeron ARA:lta. Järjestysnumero haetaan täyttämällä ASO-järjestysnumerohakemus.
2. Valitse sinua kiinnostavat huoneistotyypit.
3. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
4. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen ohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

Viimeinen vapaa asunto on tarjottuna 17.6.2024 asti.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Mitä asumisoikeusasuminen on?

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. ASO-asunnot ovat laadukkaita ja viihtyisiä, eikä sellaisen hankinta vaadi suurta henkilökohtaista lainaa. Asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, eikä talon omistaja voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.

ASO-asunnossa voit asua niin kauan kuin haluat. Jos tahdot luopua asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon jälleenmyynnistä.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

ASO-asunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen. Jos haettavaan asuntoon ei ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös varallisuusrajat ylittävä henkilö.

Jos olet yli 55-vuotias tai muutat ASO-asunnostasi toiseen ASO-asuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Mitä asumisoikeusasuminen maksaa?

ASO-asunnosta maksetaan ASO-maksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi.

ASO-asunnon hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa ja suurin osa ASO-asukkaista hankkii asuntonsa pankkilainalla. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja pankkilainan korot ovat verovähennyskelpoisia, eikä ASO-maksusta makseta varainsiirtoveroa. Asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea.

Kun luovut asunnosta, saat alkuperäisen ASO-maksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Uusissa asunnoissa indeksi nostaa summaa, kun taas vanhoissa asunnoissa summa voi indeksin ansiosta joko nousta tai laskea.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan sähköisesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Järjestysnumeron hakeminen ei sido hakijaa mihinkään. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. ARA:n Järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Saatuasi järjestysnumeron voit tutustua Mangroven asuntotarjontaan ja täyttää asuntohakemuksen sinua kiinnostaviin kohteisiin Mangroven nettisivuilla. Tämän jälkeen tarjoamme sinulle asuntoa hakuusi perustuen. Mikäli hakuasi vastaavaa asuntoa ei ole vapaana tai vapautumassa, hakemuksesi jää jonoon.

Mikä on järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on numero, jonka asumisoikeusasunnon hakijat hakevat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Järjestysnumero haetaan sähköisesti ARA:n verkkosivuilta järjestysnumerorekisteristä. Haku onnistuu myös toimittamalla tulostettavan hakemuslomakkeen sekä kuitin maksusta ARA:lle.

Vuoden 2024 alusta alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain ARA:n antamalla järjestysnumerolla. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. Asuntohakemus toimitetaan yhteisölle, jonka asunnoista hakija on kiinnostunut.

ARA:n järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, pienemmän järjestysnumeron haltija on etusijalla. Järjestysnumerot suurenevat jokaisen järjestysnumeron hakijan myötä eli etusijalla olevat pienemmät numerot ovat vanhempia numeroita.

Samassa kohteessa asuntoa vaihtavat asukkaat sekä keskenään asumisoikeusasuntoa vaihtavat asukkaat eivät tarvitse järjestysnumeroa ja ovat etuoikeutettuja suhteessa muihin hakijoihin.

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa https://www.mangrove.fi/tietosuojaseloste.

Mangrove Asumisoikeus Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoa Mangroven asumisoikeusasunnon hausta

Leena Peltola
puh. 0400 550 185 (arkisin klo 9–15)
leena.peltola@mangrove.fi

Klikkaa ja lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täällä!

Liikenneyhteydet

• Lähin linja-autopysäkki (Isovuorentie) 360-350 m
• Turun lentoasema 4,8 km

Varhaiskasvatus ja koulut

• Yli-Maarian koulu, Moision yksikkö (lk 1-6) 2 km
• Yli-Maarian Monitoimitalo Ypsilon 2,6km
• Yli-Maarian päiväkoti 2,6 km
• Päiväkoti Touhula Yli-Maaria 2,7 km
• Yli-Maarian koulu (esiopetus ja lk 1-9) 2,6 km
• Yli-Maarian kirjasto 2,6 km
• Ypsilonin neuvola 2,6 km

Kaupat

• K-Market Moisio 1,5 km
• Myllyn kauppakeskus 11,2 km
• Raision Ikea 9,4 km
• St1 Moisio 1,5 km
• Yli-Maarian apteekki 1,5 km

Palvelut ja vapaa-aika

• Runosmäen terveysasema 8 km
• Moision liikuntahalli 2 km
• Maarian kuntorata 4,7 km
• Tyytikinpesän kenttä 700 m

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.