Mangrove Asumisoikeus Oy Jalostusasemankatu 5b ja 9b, Kaarina - Mangrove

Viihtyisää eloa historiallisella Rauhalinnan asuinalueella

ASO-kohde

Mangrove Asumisoikeus Oy Jalostusasemankatu 5b ja 9b, Kaarina

Jalostusasemankatu 5b ja 9b, 20780 Kaarina

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

KATSO VAPAAT ASUNNOT TÄSTÄ >

TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS TÄÄLLÄ >

Viimeinen vapaa 48,5m2 kaksio on tarjottuna 19.6.2024 asti. Käynnistämme 43,5m2 kaksioiden osalta seuraavan tarjouskierroksen mahdollisimman pian.

Kaarinaan Rauhalinnan kaupunginosaan on valmistunut kaksi puukerrostaloa osoitteeseen Jalostusasemankatu 5b ja 9b. Taloissa on yhteensä 45 viihtyisää asumisoikeusasuntoa.

Talot ovat viisikerroksisia ja molemmissa on hissi sekä ovipuhelinjärjestelmä. Kohteessa on 45 lämmityspistokkeellista autopaikkaa ja 5 vieraspaikkaa. Osassa paikoista on varaus hybridi-/sähköauton lataukselle, joihin on mahdollista tilata latauspiste yhteistyökumppaniltamme sekä tehdä sopimus latauksesta heidän kanssaan.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Viihtyisät asunnot

Asunnot ovat 39,5-53,5 m² kaksioita, 67-67,5 m² kolmioita ja 72,5-73 m² neljän huoneen asuntoja. Yhdellä alimman kerroksen kaksiolla on oma terassi ja muilla asunnoilla on lasitettu parveke. Osassa asunnoista on arjen toimintoja helpottamassa etätöiden tekemiseen suunniteltu erillinen tila tai nurkkaus.

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, jonka lämmönlähteenä on kaukolämpö. Asunnoissa on huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihto.

Lattioissa on laminaatit ja ikkunoissa sekä ikkunaovissa on sälekaihtimet.

Keittiöiden varustukseen sisältyy induktioliesitaso, erillisuuni, liesikupu, jääkaappipakastin ja astianpesukone. Mikrolle on tilavaraus.

Kylpyhuoneet ovat laatoitetut ja niiden varustukseen kuuluu peilikaappi valaisimella, allaslaatikosto, kääntyvä suihkuseinä sekä tilavaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

Jokaiselle asunnolle on oma lämmin irtaimistovarasto. Asukkaiden yhteiskäytössä ovat saunaosasto, kerhohuone, ulkoiluvälinevarasto ja lastenvaunuvarastot.

Käyttövastikkeeseen sisältyy 50 Mbit/s laajakaistayhteys.

Hinnat ovat toistaiseksi arvioita.

Jalostusaseman asuinalue

Uusi kehittyvä ja vehreä asuinalue lähellä Kaarinan keskustan palveluita. Hyvät kulkuyhteydet Turkuun, Helsinkiin ja saaristoon. Lapsiperheille ala- ja yläkoulu sekä lukio ovat mukavan kävelymatkan päässä. Terveyskeskuspalvelut ovat asuinalueesta alle 2 km:n päässä. Uusi kirjastotalo, Valkeavuoren liikuntahalli ja uimahalli ovat helposti harrastajien saavutettavissa. Lähin ruokakauppa palvelee asukkaita 2 km:n päässä.

Asuinkohteen tiedot

NimiMangrove Asumisoikeus Oy - Jalostusasemankatu 5b ja 9b

OsoiteJalostusasemankatu 5b ja 9b, 20780 Kaarina

Asuntokoot39,5–73 m²

Huoneiden lukumäärä2–4 h

Koteja yhteensä45 kpl

Käyttövastike517 – 921 €

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia1–5 (Talo 5), 2–5 (Talo 9)

Valmistuminen25.1.2024

VakuutusEdellytämme koti- ja vastuuvakuutuksen ottamista

VesiVesimaksuennakko 20 €/hlö/kk

Autopaikat45 vuokrattavaa autopaikkaa lämmityspistorasialla, 18 €/kk/paikka

LemmikitSallittu

TupakointiSavuton kiinteistö

Muuta• Kohteen lämmitys toteutetaan kaukolämmöllä. Huoneistojen lämmitys toteutetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä.
• Huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdas sisäilma energiaa säästävällä tekniikalla.

Yhtiötiedot

Isännöitsijä: Heikki Niemelä,
heikki.niemela@mangrove.fi,
puh. 040 590 0839

Huoltoyhtiö: Kiinteistöhuolto J. Rusanen Oy,
Vikailmoituslomake: www.kiinteistohuoltoturku.fi/,
puh. toimisto 010 836 0700,
puh. päivystys 010 836 0700.
www.kiinteistohuoltoturku.fi/

Vastikevalvonta & myynti: Leena Peltola,
asumisoikeus@mangrove.fi,
puh. 0400 550 185

Avainhallinta: BLC-Turva,
Ruissalontie 15,
20200 Turku,
BLC-Turvan yhteystiedot

Laajakaista: Dna,
dna.fi/tlk

Tämä on ASO-kohde

Lue lisää

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen.  Lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täältä! >

Tämä on ekokohde

Lue lisää

Jalostusasemankatu 5b ja 9b ovat puukerrostaloja. Puun käyttö rakennusmateriaalina pienentää rakentamisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä, sillä puurakennuksen kokonaiselinkaari on ympäristöystävällisempi kuin perinteisen betonirakennuksen. Lisäksi puulla on ainutlaatuinen kyky sitoa hiilidioksidia ilmakehästä ja varastoida sitä. Puu on myös uusiutuva ja kestävä materiaali.

Ota yhteyttä myyjään

Mikäli sinulla on kysyttävää asumisoikeusasunnoista, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet asumisoikeusasuntoa Jalostusasemankatu 5b ja 9b:sta

1. Tutustu kohteen asumisoikeusasuntoihin ja haun ohjeisiin. Lue myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n ASO-ohjeistus ja varmista, että olet saanut järjestysnumeron ARA:lta. Järjestysnumero haetaan täyttämällä ASO-järjestysnumerohakemus.
2. Valitse sinua kiinnostavat huoneistotyypit.
3. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
4. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen ohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

Viimeinen vapaa 48,5m2 kaksio on tarjottuna 19.6.2024 asti. Käynnistämme 43,5m2 kaksioiden osalta seuraavan tarjouskierroksen mahdollisimman pian.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Mitä asumisoikeusasuminen on?

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. ASO-asunnot ovat laadukkaita ja viihtyisiä, eikä sellaisen hankinta vaadi suurta henkilökohtaista lainaa. Asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, eikä talon omistaja voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.

ASO-asunnossa voit asua niin kauan kuin haluat. Jos tahdot luopua asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon jälleenmyynnistä.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

ASO-asunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen. Jos haettavaan asuntoon ei ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös varallisuusrajat ylittävä henkilö.

Jos olet yli 55-vuotias tai muutat ASO-asunnostasi toiseen ASO-asuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Mitä asumisoikeusasuminen maksaa?

ASO-asunnosta maksetaan ASO-maksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi.

ASO-asunnon hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa ja suurin osa ASO-asukkaista hankkii asuntonsa pankkilainalla. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja pankkilainan korot ovat verovähennyskelpoisia, eikä ASO-maksusta makseta varainsiirtoveroa. Asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea.

Kun luovut asunnosta, saat alkuperäisen ASO-maksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Uusissa asunnoissa indeksi nostaa summaa, kun taas vanhoissa asunnoissa summa voi indeksin ansiosta joko nousta tai laskea.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan sähköisesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Järjestysnumeron hakeminen ei sido hakijaa mihinkään. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. ARA:n Järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Saatuasi järjestysnumeron voit tutustua Mangroven asuntotarjontaan ja täyttää asuntohakemuksen sinua kiinnostaviin kohteisiin Mangroven nettisivuilla. Tämän jälkeen tarjoamme sinulle asuntoa hakuusi perustuen. Mikäli hakuasi vastaavaa asuntoa ei ole vapaana tai vapautumassa, hakemuksesi jää jonoon.

Mikä on järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on numero, jonka asumisoikeusasunnon hakijat hakevat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Järjestysnumero haetaan sähköisesti ARA:n verkkosivuilta järjestysnumerorekisteristä. Haku onnistuu myös toimittamalla tulostettavan hakemuslomakkeen sekä kuitin maksusta ARA:lle.

Vuoden 2024 alusta alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain ARA:n antamalla järjestysnumerolla. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. Asuntohakemus toimitetaan yhteisölle, jonka asunnoista hakija on kiinnostunut.

ARA:n järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, pienemmän järjestysnumeron haltija on etusijalla. Järjestysnumerot suurenevat jokaisen järjestysnumeron hakijan myötä eli etusijalla olevat pienemmät numerot ovat vanhempia numeroita.

Samassa kohteessa asuntoa vaihtavat asukkaat sekä keskenään asumisoikeusasuntoa vaihtavat asukkaat eivät tarvitse järjestysnumeroa ja ovat etuoikeutettuja suhteessa muihin hakijoihin.

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa www.mangrove.fi/tietosuojaseloste/.

Mangrove Asumisoikeus Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoa Mangroven asumisoikeusasunnon hausta

Leena Peltola
puh. 0400 550 185 (arkisin klo 9–15)
leena.peltola@mangrove.fi

Klikkaa ja lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täällä!

Liikenneyhteydet

• Linja-autopysäkki 1 km kävellen
• Rautatieasema Turku Kupittaa 9,5 km

Varhaiskasvatus ja koulut

• Kaarinan lukio 800 m
• Voivalan päiväkoti 1,2 km
• Valkeavuoren koulu (luokat 1-10) 1,2 km
• Piispanlähteen koulu 1,7 km
• Ylikylän koulu 900 m
• Hovirinnan koulu 2,5 km
• S:t Karins svenska skola 2,6 km
• Varsinais-Suomen Maaseutuoppilaitos 2,2 km

Kaupat

• S-Market Kaarina 1,7 km
• K-Supermarket Katariina 2,3 km
• K-Market Kuusisto 2,7 km
• Kauppakeskus Skanssi 6,9 km

Palvelut ja vapaa-aika

• Voivalan uimaranta 1,4 km
• Valkeavuoren liikuntahalli 1,4 km
• Voivalan venesatama 1,9 km
• Voivalan rantapuisto 1,9 km
• Kaarinan uimahalli 2,7 km
• Liikennepuisto 3 km
• Keskusliikuntapuiston frisbeegolfrata 3 km
• Kaarinan jäähalli 3,1 km autolla
• Kilosport Liikuntakeskus 4,3 km
• Sauhuvuoren virkistysalue 5 km

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.