Mangrove Asumisoikeus Oy Pasuunakuja 1d, Helsinki - Mangrove

UUSIA ASUMISOIKEUSASUNTOJA HELSINGIN KANNELMÄKEEN

ASO-kohde

Mangrove Asumisoikeus Oy Pasuunakuja 1d, Helsinki

Pasuunakuja 1d, 00420 Helsinki

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

Helsingin Kannelmäkeen valmistuu arviolta 26.9.2025 uusia asumisoikeusasuntoja.

KATSO VAPAAT ASUNNOT TÄSTÄ >

TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS TÄÄLLÄ >

Ensimmäinen hakuaika on 10.-24.6.2024, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

 

Pasuunakuja 1d tarjoaa moderneja ja hyvin varusteltuja asumisoikeusasuntoja. Kuusikerroksisessa kerrostalossa on monipuolinen valikoima asuntoja eri elämäntilanteisiin, yhdistäen kaupunkiasumisen mukavuudet ja laadukkaan arjen edellytykset. Kohteessa on tarjolla 32–32,5 neliön yksiöitä, 40,5–54,5 neliön kaksioita sekä 64,5–67 neliön kolmen huoneen asuntoja. Asunnot sijaitsevat kerroksissa 1–5 ja niissä ole lasitetut parvekkeet. Alimman kerroksen asunnoilla on omat lasikaiteiset terassit. Asunnot ovat saunattomia, mutta ullakkokerroksessa sijaitsevasta talosaunasta on mahdollista vuokrata oma viikoittainen saunavuoro.

Materiaalivalinnat ovat ajattomia. Lattiapinnat ovat laminaattia, seinät ovat maalatut ja kylpyhuoneet laatoitetut. Ikkunoissa ja ikkunaovissa on sälekaihtimet, jotka tarjoavat mahdollisuuden säädellä valon määrää ja yksityisyyttä.

Keittiöt on varustettu laadukkailla kodinkoneilla, kuten induktiokeittotasolla, erillisuunilla, liesikuvulla, jääkaappipakastimella tai jääkaapilla sekä pakastimella ja astianpesukoneella. Mikroaaltouunille on tilavaraus.

Yhteiset tilat

Asukkaiden käytettävissä ovat huoneistokohtaiset irtaimistovarastot sekä liikuntaväline- ja lastenvaunuvarasto, pesula ja kuivaushuone. Ullakkokerroksen talosauna, pukuhuoneet ja oleskelutila ovat myös asukkaiden käytettävissä, ja piha-alue on yhteiskäytössä korttelin muiden talojen asukkaiden kanssa. Pihalla on viljelylaatikoita ja viherkattorakenteisia pyöräkatoksia runkolukittavilla pyörätelineillä. Asukkaat voivat hyödyntää myös A-portaan maantasokerroksessa sijaitsevaa kerhotilaa.
Autopaikkoja on 19, joista 10 on katoksessa ja 9 avopaikkoja. Neljä avopaikkaa on varustettu sähköauton latausasemalla.

Talotekniikka

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys kaukolämmöllä, keskitetty koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä tuloilman viilennyksellä, ja osa kiinteistösähkönkulutuksesta katetaan aurinkosähköjärjestelmällä. Yhtiössä on iLOQ-lukitusjärjestelmä ja One4All varausjärjestelmä, jonka kautta voi varata muun muassa saunan ja pesulan. Talossa on hissi ja kuvayhteydellä varustettu ovipuhelinjärjestelmä. Käyttövastikkeeseen sisältyy 50 Mbit/s laajakaistayhteys.

Alueen palvelut ja liikenneyhteydet

Kannelmäki on viihtyisä asuinalue, jossa on paljon erilaista puisto- ja virkistäytymisaluetta. Alueen peruspalvelut ovat kattavat ja kulkuyhteydet sujuvat.

Kauppakeskus Kaari ja Kannelmäen keskustan monipuoliset palvelut sijaitsevat kätevästi lähietäisyydellä. Alueelta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua, ja Kannelmäen juna-asema takaa nopeat yhteydet niin Helsingin keskustaan kuin kehäradan kautta lentoasemalle ja Vantaan Tikkurilaan.
Alueella sijaitsevat koulut ja päiväkodit ovat kävelymatkan päässä, mikä tekee alueesta erinomaisen asuinpaikan perheille.

Kohde on savuton.

Asuinkohteen tiedot

NimiMangrove Asumisoikeus Oy – Pasuunakuja 1d

OsoitePasuunakuja 1d, 00420 Helsinki

ValmistumisajankohtaArvioitu valmistuminen 26.9.2025

Asuntokoot32–67 m²

Huoneiden lukumäärä1–3 h

Koteja yhteensä35

Käyttövastike572 – 1109 €

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia6

VakuutusEdellytämme koti- ja vastuuvakuutuksen ottamista

VesiVesimaksuennakko 20 €/hlö/kk

Autopaikat10 kpl autokatospaikkaa 45 €/kk, 9 kpl lämmityspistokkeellista ulkopaikkaa 22 €/kk (neljä autopaikkaa varustetaan sähköauton latausasemilla)

LemmikitSallittu

TupakointiSavuton kiinteistö

Tämä on ASO-kohde

Lue lisää

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen.  Lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täältä! >

Ota yhteyttä myyjään

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet asumisoikeusasuntoa Pasuunakuja 1d:sta

1. Tutustu kohteen asumisoikeusasuntoihin ja haun ohjeisiin. Lue myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n ASO-ohjeistus ja varmista, että olet saanut järjestysnumeron ARA:lta. Järjestysnumero haetaan täyttämällä ASO-järjestysnumerohakemus.
2. Valitse sinua kiinnostavat huoneistotyypit.
3. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
4. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen ohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

Ensimmäinen hakuaika on 22.3.–8.4.2024, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Mitä asumisoikeusasuminen on?

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. ASO-asunnot ovat laadukkaita ja viihtyisiä, eikä sellaisen hankinta vaadi suurta henkilökohtaista lainaa. Asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, eikä talon omistaja voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.

ASO-asunnossa voit asua niin kauan kuin haluat. Jos tahdot luopua asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon jälleenmyynnistä.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

ASO-asunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen. Jos haettavaan asuntoon ei ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös varallisuusrajat ylittävä henkilö.

Jos olet yli 55-vuotias tai muutat ASO-asunnostasi toiseen ASO-asuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Mitä asumisoikeusasuminen maksaa?

ASO-asunnosta maksetaan ASO-maksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi.

ASO-asunnon hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa ja suurin osa ASO-asukkaista hankkii asuntonsa pankkilainalla. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja pankkilainan korot ovat verovähennyskelpoisia, eikä ASO-maksusta makseta varainsiirtoveroa. Asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea.

Kun luovut asunnosta, saat alkuperäisen ASO-maksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Uusissa asunnoissa indeksi nostaa summaa, kun taas vanhoissa asunnoissa summa voi indeksin ansiosta joko nousta tai laskea.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan sähköisesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Järjestysnumeron hakeminen ei sido hakijaa mihinkään. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. ARA:n Järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Saatuasi järjestysnumeron voit tutustua Mangroven asuntotarjontaan ja täyttää asuntohakemuksen sinua kiinnostaviin kohteisiin Mangroven nettisivuilla. Tämän jälkeen tarjoamme sinulle asuntoa hakuusi perustuen. Mikäli hakuasi vastaavaa asuntoa ei ole vapaana tai vapautumassa, hakemuksesi jää jonoon.

Mikä on järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on numero, jonka asumisoikeusasunnon hakijat hakevat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Järjestysnumero haetaan sähköisesti ARA:n verkkosivuilta järjestysnumerorekisteristä. Haku onnistuu myös toimittamalla tulostettavan hakemuslomakkeen sekä kuitin maksusta ARA:lle.

Vuoden 2024 alusta alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain ARA:n antamalla järjestysnumerolla. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. Asuntohakemus toimitetaan yhteisölle, jonka asunnoista hakija on kiinnostunut.

ARA:n järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, pienemmän järjestysnumeron haltija on etusijalla. Järjestysnumerot suurenevat jokaisen järjestysnumeron hakijan myötä eli etusijalla olevat pienemmät numerot ovat vanhempia numeroita.

Samassa kohteessa asuntoa vaihtavat asukkaat sekä keskenään asumisoikeusasuntoa vaihtavat asukkaat eivät tarvitse järjestysnumeroa ja ovat etuoikeutettuja suhteessa muihin hakijoihin.

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa https://www.mangrove.fi/tietosuojaseloste.

Mangrove Asumisoikeus Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoa Mangroven asumisoikeusasunnon hausta

Leena Peltola
puh. 0400 550 185 (arkisin klo 9–15)
leena.peltola@mangrove.fi

Klikkaa ja lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täällä!

Kaupat

• Prisma Kaari Kannelmäki 1,7 km
• K-Market Kannelmäki 500 m
• Alepa Sitratori 450 m

Varhaiskasvatus ja koulut

• Kannelmäen peruskoulu, Kanneltien toimipiste (luokat 1-4) 650 m
• Kannelmäen peruskoulu, Runonlaulajantien toimipiste (luokat 6-9) 1,3 km
• Kannelmäen peruskoulu, Kaarelan raitin toimipiste (luokat 1-2 sekä 3 ja 5) 1,6 km
• Malminkartanon alakoulu 1 km
• Pelimannin tarha 900 m
• Soittaja 400 m
• Norlandia Pikkupakari 650 m

Palvelut ja vapaa-aika

• Kannelmäen terveysasema 1,3 km
• Malminkartanon terveysasema 900 m

Liikenneyhteydet

• Linja-autoasema 210 m
• Rautatieasema 500 m

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.