Mangrove Asumisoikeus Oy - Ilokkaanrinne 5–6, Tampere - Mangrove

Ekologisia asumisoikeusasuntoja viihtyisässä uudiskohteessa

ASO-kohde

Mangrove Asumisoikeus Oy – Ilokkaanrinne 5–6, Tampere

Ilokkaanrinne 5-6, 33820 Tampere

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

Asumisoikeusasuntoja uudelle asuinalueelle Tampereella

Viihtyisää asumista uudiskohteessa Ilokkaanpuistossa

Tampereen Koivistonkylän uudelle Ilokkaanpuiston asuinalueelle valmistui lokakuussa 2022 kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä 52 viihtyisää asumisoikeusasuntoa. Ilokkaanrinne 5–6:n asunnot ovat 41–54,5 m² kaksioita, 60,5–73,5 m² kolmioita ja yksi 86 m² neljän huoneen asunto. 

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

 

Ilokkaanrinne 5–6 on lähellä liikenneyhteyksiä, kouluja ja palveluita

Asuntojen sijainti on ihanteellinen, sillä ne ovat lyhyen matkan päässä sekä Tampereen keskustan että Koivistonkylän palveluista, nopeiden liikenneyhteyksien varrella ja kuitenkin lähellä luonnon rauhaa sekä monipuolisia ulkoilumaastoja.

Turvallisen kävelyetäisyyden päässä ovat sekä ala- että yläkoulut. Perheen pienimmille on alueella useita päiväkoteja, joista lähin on alle kilometrin etäisyydellä.

Ostokset hoituvat vaivattomasti esimerkiksi Koivistonkylän Prismassa asioiden. Sieltä löytyvät muun muassa ravintolat, apteekki ja postipalvelut. Ympäri vuorokauden palveleva lähikauppa sijaitsee Lahdesjärven ABC:lla reilun kilometrin päässä.

 

Yhdistelmä kaupunkielämän ja luonnon parhaita puolia

Lähellä Ilokkaanpuistoa on runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Halutessasi voit kävellä Ahlmanin kartanon maille nauttimaan maalaisidyllistä keskellä kaupunkia tai hypätä suksille ja hiihtää valaistua latua pitkin 5,5 kilometrin lenkin Suolijärven ympäri.

Voit myös tehdä pyöräretken perheen pikkuväen kanssa Koivistonkylän kodikkaaseen koko perheen kirjastoon tai nousta linja-auton kyytiin ja matkustaa Nyssellä Tampereen keskustan kulttuuritarjonnan pariin. Aivan kohteen läheisyydessä sijaitsee Tampereen 4H-yhdistyksen viljelypalstat, josta voit vuokrata oman palstan ja päästää viherpeukalosi valloilleen.

 

Koti täynnä valoa ja vaaleita harmonisia sävyjä

Pintamateriaalit ovat ajattoman tyylikkäät ja asunnot ovat täynnä valoa ja vaaleita harmonisia sävyjä. Valkoiset seinät ja kiinteiden kalusteiden ovet sekä harmaan haavan sävyinen laminaattilattia antavat tilaa omalle sisustustyylille. Keittiön kalustevälitilan laminaatti ja työpöytätaso ovat betonin sävyiset. Keittiössä on lattialiesi keraamisella keittotasolla, astianpesukone sekä tilavaraus mikrolle.

Kylpyhuoneiden seinät ovat tyylikkäästi valkoista kiiltäväpintaista ja lattiat harmonisen vaaleanharmaata laattaa. Kylpyhuoneissa on sekä peili- että allaskaappi säilytystilaa tuomassa. Parvekkeet ovat lasitetut ja asuntojen ikkunoissa sekä ikkunaovissa on sälekaihtimet.

 

Ihmislähtöinen asuntorakentaminen sujuvoittaa arkea

Ilokkaanrinne 5 -talossa on neljä ja 6-talossa on viisi kerrosta. Molemmissa taloissa on hissi ja ovipuhelinjärjestelmä. Yhtiön yhteisissä tiloissa on ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarasto, kuivaushuoneet sekä asuntokohtaiset lämpimät irtaimistovarastokomerot. Talojen piha-alueella on lisäksi kylmät polkupyörävarastot.

Käyttövastikkeeseen sisältyy 50 M laajakaistayhteys.

Taloyhtiössä on 33 lämmityspistokkeellista autopaikkaa, joista yksi on tarkoitettu liikuntarajoitteisille. Osassa paikoista on varaus hybridi-/sähköauton lataukselle. Kohteen valmistumisen jälkeen vapautuvat autopaikat vuokrataan jonotuksen kautta.

Kiinteistö on savuton. Savuttomuus tarkoittaa, että tupakointi ja sähkötupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

 

Ekologisesti etätuotettua aurinkosähköä

Ilokkaanrinne 5–6 on osa ekologista Ilokkaanpuiston asuinaluetta, joka käyttää energianlähteenään lähellä tuotettua aurinkoenergiaa. Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöt omistavat yhdessä Tampereen Teiskossa sijaitsevan aurinkosähkövoimalan, joka tuottaa sähköenergiaa taloyhtiöiden ja asukkaiden tarpeeseen. Energian etätuotantoon perustuva konsepti on uutta sekä Suomessa että koko Euroopassa. Asukkaille uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen merkitsee lämmityksen ja käyttösähkön osalta edullisempia energiakustannuksia.

Nettonollaenergia on konsepti, jolla asumisen laskennallinen energiantarve katetaan lähes hiilipäästöttömällä energiatuotannolla. Näin päästään jopa nollaenergiarakentamista parempaan energiatehokkuuteen!

 

Asuinkohteen tiedot

NimiMangrove Asumisoikeus Oy - Ilokkaanrinne 5–6

OsoiteIlokkaanrinne 5-6, 33820 Tampere

Asuntokoot41–86 m²

Huoneiden lukumäärä2–4 h

Koteja yhteensä52 kpl

Vakuusmaksu250 €

Käyttövastike529–1014 €

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia1–4 (talo 5), 1–5 (talo 6)

Valmistunut27.10.2022

Muutto27.10.2022

VakuutusEdellytämme kotivakuutuksen ottamista

VesiVesimaksuennakko 20€/hlö/kk

SähköTaloyhtiöiden omistama aurinkosähkövoimala

Autopaikat33 vuokrattavaa lämmityspistorasialla varustettua autopaikkaa, joista yksi on liikuntarajoitteisille

LemmikitSallittu

TupakointiSavuton kiinteistö

Muuta• Energialuokka A: hillitsee ilmastonmuutosta.
• Vesikiertoinen patterilämmitys: miellyttävä ja energiatehokas lämmitys. WC- ja pesutiloissa sähköllä toimiva lattialämmitys, joka on liitetty kiinteistön sähkönmittaukseen.
• Huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdas sisäilma energiaa säästävällä tekniikalla.

Yhtiötiedot

Isännöitsijä: Heikki Niemelä,
heikki.niemela@mangrove.fi,
puh. 040 590 0839

Huoltoyhtiö: KJ-Kiinteistöhuolto Oy,
huolto@kj-kiinteistohuolto.fi,
puh. toimisto 010 338 5202,
puh. päivystys 050 355 5773.
KJ-Kiinteistohuolto.fi

Vastikevalvonta & myynti: Leena Peltola,
leena.peltola@mangrove.fi,
puh. 0400 550 185

Avainhallinta: BLC-Turva,
Teiskontie 9,
33500 Tampere,
BLC-Turvan yhteystiedot

Laajakaista: Elisa,
elisa.fi/netti

Tämä on ASO-kohde

Lue lisää

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan 1.9.2023 Asumisen kehitys- ja rajoittamiskeskus ARA:lta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen.  Lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täältä! >

Tämä on ekokohde

Lue lisää

Ilokkaanrinne 5–6:n suunnittelussa on panostettu ilmastoystävällisiin energia- ja talotekniikkaratkaisuihin. Rakennuksen energialuokka on A, joka tarkoittaa asukkaille energiatehokkaampaa ja asumiskustannuksissa säästävää asumista. Kohteen lämmityksessä käytetään maalämpöä. Ilokkaanrinne 5–6 on osa kuuden kerrostalon ekologista Ilokkaanpuiston asuinaluetta, joka käyttää energianlähteenään lähellä tuotettua aurinkoenergiaa. Asukkaille uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen merkitsee lämmityksen ja käyttösähkön osalta edullisempia energiakustannuksia.

Ota yhteyttä myyjään

Mikäli sinulla on kysyttävää asumisoikeusasunnoista, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet asumisoikeusasuntoa Ilokkaanrinne 5–6:sta

1. Tutustu kohteen asumisoikeusasuntoihin ja haun ohjeisiin. Lue myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n ASO-ohjeistus ja varmista, että olet saanut järjestysnumeron ARA:lta. Vuoden 2023 loppuun asti voit hakea myös kunnan antamalla järjestysnumerolla. Järjestysnumero haetaan täyttämällä ASO-järjestysnumerohakemus.
2. Valitse sinua kiinnostavat huoneistotyypit.
3. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
4. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen ohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Mitä asumisoikeusasuminen on?

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnot ovat laadukkaita ja viihtyisiä, eikä sellaisen hankinta vaadi suurta henkilökohtaista lainaa. Asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, eikä talon omistaja voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.

Asumisoikeusasunnossa voit asua niin kauan kuin haluat. Jos tahdot luopua asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon jälleenmyynnistä.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen. Jos haettavaan asuntoon ei ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös varallisuusrajat ylittävä henkilö.

Jos olet yli 55-vuotias tai muutat ASO-asunnostasi toiseen ASO-asuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Mitä asumisoikeusasuminen maksaa?

Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi.

Asumisoikeusasunnon hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa ja suurin osa asumisoikeusasukkaista hankkii asuntonsa pankkilainalla. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja pankkilainan korot ovat verovähennyskelpoisia, eikä asumisoikeusmaksusta makseta varainsiirtoveroa. Asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea.

Kun luovut asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Uusissa asunnoissa indeksi nostaa summaa, kun taas vanhoissa asunnoissa summa voi indeksin ansiosta joko nousta tai laskea.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan joko sähköisesti tai lomakkeella siltä kaupungilta tai kunnalta, missä haettava asunto sijaitsee. Järjestysnumeron hakeminen on maksutonta, eikä se sido hakijaa mihinkään.

Saatuasi järjestysnumeron voit tutustua Mangroven asuntotarjontaan ja täyttää asuntohakemuksen sinua kiinnostaviin kohteisiin Mangroven nettisivuilla. Tämän jälkeen tarjoamme sinulle asuntoa hakuusi perustuen. Mikäli hakuasi vastaavaa asuntoa ei ole vapaana tai vapautumassa, hakemuksesi jää jonoon.

Mikä on järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on numero, jonka asumisoikeusasunnon hakijat hakevat kaupungilta tai kunnalta, missä haettava asunto sijaitsee. Järjestysnumero haetaan sähköisesti kaupungin tai kunnan verkkosivuilta. Haku onnistuu myös toimittamalla tulostettavan hakemuslomakkeen kaupungille tai kunnalle.

Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, pienemmän järjestysnumeron haltija on etusijalla. Järjestysnumerot suurenevat jokaisen järjestysnumeron hakijan myötä eli etusijalla olevat pienemmät numerot ovat vanhempia numeroita. Siksi järjestysnumero kannattaa hakea hyvissä ajoin. Järjestysnumerolla ei ole viimeistä käyttöpäivää eli se ei vanhene. Järjestysnumero on käytetty, kun sillä on otettu vastaan asunto tai hakija on kieltäytynyt järjestysnumerolla kolmesta tarjotusta asunnosta (huom.! Tähän on tulossa muutos asumisoikeuslain uudistuksen myötä v. 2023).

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa www.mangrove.fi/tietosuojaseloste.

Mangrove Asumisoikeus Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoa Mangroven asumisoikeusasunnon hausta

Leena Peltola
puh. 0400 550 185 (arkisin klo 9–15.30)
leena.peltola@mangrove.fi

Klikkaa ja lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täällä!

Liikenneyhteydet

• Tampereen keskusta n. 7 km
• Lähimmät bussipysäkit (Veisunkatu) n. 300 m
• Nopea yhteys E12-tielle

Varhaiskasvatus ja koulutus

• Koivistonkylän päiväkoti 900 m
• Koiviston koulu 750 m (alakoulu ja esiopetus)
• Hatanpään koulu, Koivistontien toimipiste 1,3 km (yläkoulu)
• Tampereen aikuiskoulutuskeskus 900 m

Kaupat

• Prisma Koivistonkylän monipuoliset palvelut 2,2 km autolla tai 1,4 km kävellen
• Lahdesjärven ABC 1,2 km
• Lidl Lakalaiva 2,8km
• IKEA Tampere 2,7 km

Palvelut ja vapaa-aika

• Lahdesjärven uimaranta 2 km
• Leikkipuisto Haukisenmaa 600 m
• Koivistonkylän kirjasto 900 m
• Hervannan uimahalli n. 4 km kävellen, n. 6 km autolla ja n. 30 min bussilla
• Hatanpään terveysasema n. 4,5 km autolla

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.