Mangroven eettiset ohjeet ja ilmoituskanava viestivät vastuullisuudesta - Mangrove
JAA SOMESSA

Mangroven eettiset ohjeet ja ilmoituskanava viestivät vastuullisuudesta

Mangrove_Whistleblowing-ilmoituskanava
Mangrove_Whistleblowing-ilmoituskanava

Mangrove Yhtiöt on julkaissut eettiset ohjeet ja ottanut käyttöön väärinkäytösten ilmoittamiseen whistleblowing-ilmoituskanavan

Mangrove Yhtiöt on sitoutunut eettiseen liiketoimintaan ja olemme julkaisseet eettiset ohjeet (code of conduct). Eettiset ohjeet määrittelevät periaatteet, joiden mukaisesti teemme päätöksiä ja toimimme kaikissa tilanteissa. Eettiset toimintaohjeemme koskevat kaikkia Mangrove Yhtiöt Oy:n yhtiöitä, hallituksen jäseniä, johtoa ja työntekijöitä asemasta riippumatta.

Tavoitteenamme on myös sitouttaa kaikki yhteistyökumppanit ja kolmannet osapuolet noudattamaan ja varmistamaan eettisten ohjeidemme toteutuminen käytännössä. Toimimalla vastuullisesti ja eettisesti varmistamme, että Mangrove Yhtiöt tunnetaan asiakkaiden, alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa tavoiteltavana ja luotettavana kumppanina.

Toimintamme eettisyyden, vastuullisuuden ja lain mukaisen toiminnan varmistamiseksi olemme ottaneet käyttöön eettisen ilmoituskanavan (whistleblowing). On tärkeää, että jokaisella on oikeus ilmoittaa epäilemästään mahdollisesta väärinkäytöksestä, joka on lainvastaista menettelyä ilmoittajansuojelulaissa tarkoitetuilla lainsäädännön alueilla tai rikkoo eettisiä ohjeitamme.

Ilmoituskanavan tarkoituksena on nostaa mahdolliset väärinkäytökset esiin jo varhaisessa vaiheessa, jotta asioihin voidaan puuttua ja tehdä korjaavat toimenpiteet. Ilmoituksen voi tehdä kuka vain väärinkäytöstä epäilevä työntekijä tai sidosryhmäämme kuuluva, kuten aliurakoitsija tai yhteistyökumppani. Ilmoittajalla ei tarvitse olla todisteita epäillystä rikkomuksesta. Ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu asiakaspalautteen antamiseen, reklamointiin tai työsuhdeasioihin.

Ilmoittaja voi tehdä ilmoituksen omalla nimellään tai anonyyminä. Palautejärjestelmä mahdollistaa suojatun ja salatun tiedon vaihdon myös anonyymin ilmoittajan kanssa. Luottamuksellisuuden takaamiseksi kanava on ulkopuolisen palveluntoimittajan tarjoama ja ilmoituksen käsittelystä vastaavat yhtiön nimeämät riippumattomat vastuuhenkilöt.

Ilmoituskanavan avaaminen perustuu Euroopan unionin lainsäädännön rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta annettuun direktiiviin. Lainsäädännön on tarkoitus varmistaa, että jos työnsä yhteydessä havaitsee tai epäilee yleisen edun vastaista toimintaa, tästä voi ilmoittaa turvallisesti. Laki koskee yli 50 työntekijää työllistäviä yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita ja valtion virastoja.

Mangroven eettiset ohjeet ja ilmoituskanava on julkaistu joulukuussa 2023.
Tutustu eettisiin ohjeisiimme
Ilmoituskanava 

Lisätietoja
Kaija-Liisa Loisa
Johtaja, HR, asiakaskokemus, viestintä ja markkinointi
kaija-liisa.loisa@mangrove.fi

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.