Kohtuuhintaiseen ja ekologiseen asumiseen panostava
JAA SOMESSA

Kohtuuhintaiseen ja ekologiseen asumiseen panostava Mangrove-konserni kasvaa Pirkanmaan alueella

Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva kohteesta As Oy Ylöjärven Usva.
Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva kohteesta As Oy Ylöjärven Usva.

Mangrove Yhtiöt Oy rakentaa ja rakennuttaa omistus, asumisoikeus- ja vuokrakoteja. Yrityksen ytimessä on tarjota ekologista, tulevaisuuden tarpeisiin sopivaa asumista kohtuuhintaisilta kehittyviltä alueilta.

Vuonna 1994 perustettu Mangrove on viime aikoina ottanut pääkaupunkiseudun ja Varsinais- Suomen lisäksi yhä vahvemmin haltuun myös Pirkanmaata. Ensimmäinen kohde alueelle saatiin pari vuotta sitten, nyt tulossa on useita uusia asuintaloja.

”Pirkanmaa on meille melko uusia alue, mutta volyymimme kasvavat nyt koko ajan”, kertoo Mangrove Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Asumisoikeusasuntokohde Ilokkaanrinne 5–6 Tampereen Koivistonkylässä on yksi yrityksen kiinnostavista hankkeista.

”Kahdessa kerrostalossa on yhteensä 52 asuntoa. Kohteessa merkittävää on se, että Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöille energiaa tuottaa niiden omistama aurinkovoimala”, esittelee Mangrove Rakennuttaja Oy:n ja Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

Asumisoikeusasuntoja on tulossa myös Kangasalle Lamminrahkan alueelle, kevään ja kesän aikana aloitetaan rakentaminen osoitteessa Kuurankatu 2. Nämä Mangrove Asumisoikeus Oy:n 67 asuntoa muodostavat osan Lamminrahkan alueelle rakentuvasta, kokoluokaltaan merkittävästä yli kolmensadan asunnon korttelikokonaisuudesta.

”Tässä aluehankkeessa on tarkoitus luoda monenlaisia asumismuotoja, ja tulossa on niin asumisoikeus-, omistus- kuin vuokra-asuntoja”, Lundstedt mainitsee.

Ylöjärvelle sen sijaan rakennetaan yksi- ja kaksikerroksisia omistusasuntoja rivitalokohteeseen. Nämä sijaitsevat kasvavalla Haaviston alueella, uusien palvelujen ja liikuntamahdollisuuksien lähellä.

Ekologisuus edellä

Yhtiö on viime aikoina keskittynyt vahvasti ympäristövastuuseen. Ensimmäinen, hyvin onnistunut tutkimushanke vähähiilisyydestä toteutettiin muutama vuosi sitten ja siitä saatuja oppeja hyödynnetään nyt jatkuvasti.

”Konsernin kasvaessa ekologinen konsepti on otettu mukaan ohjaamaan suunnittelua ja ratkaisuja myös rakennuttamispuolella”, Lehto toteaa.

Lundstedt näkee, että ekologisuus on paitsi osa vastuullista toimintaa myös kilpailuetu kahdelle eri asiakasryhmälle.

”Asiakastyytyväisyysmittausten mukaan näillä seikoilla on vaikutusta asukkaiden ostopäätökseen. Samalla nähdään, että sijoittajapuolellakin panostetaan ekologisuuteen ja esimerkiksi puukerrostalot herättävät kiinnostusta”, hän kertoo.

Havainnekuva As Oy Ylöjärven Usvan olohuoneesta. Muutokset mahdollisia.

Kehittyviä alueita ja toiveissa rekrytoida osaajia

Mangrove Yhtiöt painottaa kohdevalinnoissaan kohtuuhintaisia asuinalueita, joista on hyvät yhteydet ja kätevä pääsy palveluiden piiriin.

”Meillä ei ole tavoitteena rakentaa tiettyä määrää asuntoja vuosittain, mutta etsimme sopivia kohteita jatkuvasti ja neuvottelemme mielellämme pirkanmaalaisten kumppanien kanssa mahdollisuuksista”, Lundstedt toteaa.

Neuvotteluja on tarkoitus käydä myös uusien osaajien kanssa. Tampereella on jo hyvä pohja ammattilaisia, mutta tavoitteena on kasvattaa henkilöstömäärää tämän vuoden aikana.

”Tällä hetkellä haemme esimerkiksi työnjohtajia ja työmaainsinöörejä, mutta loppuvuoden aikana tarvitsemme myös varmasti esimerkiksi kiinteistömanageroinnin asiantuntijoita. Olemme matalahierarkinen perheyhtiö, jossa kaikilla on mahdollisuuksia vaikuttaa ja saada vastuuta, tämä varmasti kiinnostaa työnhakijoita”, Lundstedt summaa.

 

Mangrove Yhtiöt Oy

  • Kotimainen perheyritys, liikevaihto vuonna 2021 oli noin 48 M€
  • Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy ja siihen kuuluvat Mangrove Oy, Mangrove Rakennuttaja Oy, Mangrove Asumisoikeus Oy ja Mangrove Vuokra Oy
  • Rakennuttaa omistus-, asumisoikeus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille sekä toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille
  • Toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Länsi-Suomen alueella
  • Pirkanmaan toimisto sijaitsee Tampereella Finlaysonin alueella

 

Aamulehden Pirkanmaa Rakentaa ja Remontoi -liitteenä ja Calcus.comissa 4.2.2022.

 


 

Tutustu avoimiin työpaikkoihin > 

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.