Haaveiden rivitalo sinetöi paikkakunnan vaihdon - Mangrove
JAA SOMESSA

Haaveiden rivitalo sinetöi paikkakunnan vaihdon

Raision Sara Rivitalo – Haaveiden rivitalo sinetöi paikkakunnan vaihdon 1
Raision Sara Rivitalo – Haaveiden rivitalo sinetöi paikkakunnan vaihdon 1

Piia ja Markku Syvänen muuttivat lokakuussa 2021 Uudestakaupungista Raisioon venäjäntoyterrieri Ronaldon ja pitkäkarvaisen chihuahuan Siirin kanssa.

Uuteenkaupunkiin jäi pariskunnan 1947 rakennettu ja viimeisen päälle remontoitu 140-neliöinen omakotitalo kaupunginlahden kupeessa. Raisio valikoitui uudeksi kotipaikaksi Piian uuden työpaikan johdosta. Kaupat 79,5 neliön asunnosta tehtiin nopeasti ja tavarat kannettiin uuteen kotiin kesäkuussa 2022.

”Olimme hieman muita yhtiön asukkaita myöhemmin liikkeellä ostopäätöksen kanssa, rakentaminen oli jo hyvässä vauhdissa, mutta Mangrovella joustettiin ja ehdimme silti vaikuttamaan asuntomme pintamateriaaleihin”, Piia kertoo. ”On kiva, kun koti on omannäköinen.”

 

 

Koti Sarassa on Syvästen ensimmäinen uudisasunto

”Olimme katselleet asuntoja ja toiveissa meillä oli yksitasoinen rivitalo. Emme kaivanneet suurta neliömäärää, vaan optimaalista tilaa ja hyvin suunniteltuja neliöitä kyllä. Kaikki toiveet toteutuvat tässä asunnossa”, Piia jatkaa.

Syvästen uuden kodin neliöihin mahtuu työhuoneen, saunan, makuuhuoneen ja yhtenäisen keittiö-olohuoneen lisäksi hybridihuone eli televisio- ja treenihuone, jossa Markku kannustaa jättitelevisiossa pelaavaa Borussia Dortmundin jalkapallojoukkuetta ja Piia treenaa Les Mills’ia.

”Osa tavaroistamme on vieläkin väliaikaisessa varastossa, koska edellinen koti oli sen verran isompi, että tavaraa kyllä kerääntyi vuosien aikana. Paljon laitoimme kierrätykseen ja lahjoitimme. Tavaramäärästä luopuminen on tehnyt hyvää, kyllä sitä pärjää vähemmälläkin”, Piia kertoo.

Kaiken kaikkiaan Syvästen kokemus ensimmäisen uudisasunnon hankinnasta on ollut tosi hyvä.

”Kaikki on mennyt putkeen ja Mangroven puolelta oli jopa yllättävän paljon tiedottamista koko rakentamisen aikana. Tiesimme koko ajan missä mennään ja mitä tulevalle kodillemme kuuluu”, Piia valaisee.

”Oli kiva, kun saimme projektin kulusta jatkuvasti valokuvia, niin näki missä mennään. Olemme tosi tyytyväisiä”, Markku jatkaa.

Uudessa rivitalokodissa Syväsiä viehättää se, että kodista löytyy kaikki ne asiat, joita he asumisessa arvostavat.

”Iso osa asumismukavuutta on tämä helppous. Kaikki on yhdessä tasossa. Ei tarvitse itse tehdä mitään muuta kuin miettiä amppelin ripustamista takapihalle, jos sellaisesta tykkää”, Piia kertoo.

”Kiva kun oli pihalle vihersuunnitelmakin jo valmiina. Nyt voi vain katsella, kun tuija-aita ja ruoho kasvaa. Oma takapiha on selkeä ja rauhaisa pieni tila, jonne meille mahtuu hyvin grilli ja ruokailuryhmä. Kotelomaiset seinät tuovat yksityisyyttä, eikä aina edes tiedä onko naapuri omalla parvekkeella”, Piia jatkaa.

”Kaikki täällä on hyvin tehty. Se on sellainen asia, josta emme halua tinkiä”, Markku kertoo.

”Sijainti on myös oivallinen. Julkisilla ja omalla autolla pääsee liikkumaan helposti. Oma pendelöintimatka lyheni ja olen kulkenut sähköfatbikella Turkuun töihin kaikki työmatkat. Helposti pääsee Turun keskustaan ja Piialla on 5 minuutin työmatka Raision kaupungintalolle. Sijainnin vuoksi olemme voineet luopua toisesta autosta”, Markku jatkaa.

 

Tutustu kohteeseen As Oy Raision Sara

 

Täydellinen yhdistelmä käytännöllisyyttä ja kodikkuutta

Kokonaisuutena uuden kodin pohjaratkaisu on Syväsille toimiva ja kodikas, mutta jos heiltä kysytään lempipaikkaa, niin vastaus on molemmilla selkeä.

”Olohuone-keittiö luo tilavuutta ja avaruutta. Ehkä se nousee meille ykköseksi, kun lempipaikasta puhutaan. Aamulla parasta on lukea lehteä keittiön pöydällä, kuunnella aamu-uutisia taustalta ja katsella isoista ikkunoista avautuvaa ympäristöä”, Piia kertoo.

”Yksittäisistä ominaisuuksista on pakko nostaa myös huonekohtainen ilmanvaihto. Treenaaminen on kivaa viileämmässä, varsinkin näillä kesähelteillä”, Piia jatkaa.

”Suojaisa takapiha on myös mainio. Siellä meidän koiratkin voivat olla itsekseen omilla pedeillään. Asensimme niille myös matalan aidan rajaamaan tilaa, jonka yli ne eivät pääse hyppäämään”, Markku lisää.

”Tällä hetkellä haaveilemme porealtaasta, mitat on jo otettu valmiiksi. Takapiha on siinä mielessä yllättävän tilava, että grillin, ruokailuryhmän ja koiranpetien lisäksi tänne mahtuu hyvin poreallas. Pääsee sitten talvella ihailemaan tähtitaivasta”, pariskunta kertoo.

TUTUSTU KOHTEISIIMME, JOSKO UUSI KOTISI OLISI LÄHEMPÄNÄ KUIN OSASIT KUVITELLAKAAN >

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.