Aloitamme yli 200 asunnon rakentamisen - Mangrove
JAA SOMESSA

Aloitamme yli 200 asunnon rakentamisen

Vaalea moderni puurivitalo jonka edessä on vehreä puistokäytävä.
As Oy Kaarinan Skoogen on puuarkkitehtuurin taidonnäyte.
Vaalea moderni puurivitalo jonka edessä on vehreä puistokäytävä.
As Oy Kaarinan Skoogen on puuarkkitehtuurin taidonnäyte.

Rakennusalan luottamus Varsinais-Suomessa on edelleen korkealla. Vaikka talouden kasvu on hidastunut, se on edelleenkin merkittävää. Kasvukeskuksena Turku pitää pintansa ja asuntotuotanto on säilynyt vilkasta kysyntää vastaavalla tasolla.

– Kasvavalla alueella tarvitaan myös jatkossa uudisasuntotuotantoa, Mangrove Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt sanoo.

Mangrove Oy:llä käynnistyy kevään ja kesän aikana merkittäviä asuntorakennustyömaita. Turkuun rakennetaan kaksi suurta kerrostaloyhtiötä sekä iso puurivitaloyhtiö, myös Kaarinaan nousee puurivitaloyhtiö As Oy Kaarinan Skoogen, jonka ennakkomarkkinointi on jo käynnistynyt. Asuntoja näissä kohteissa on yhteensä 204.

– Asuntorakentamista pönkittää työllisyyden ja ostovoiman myönteisen kehityksen jatkuminen. Korot ovat maltillisia ja kuluttajien luottamus omaan talouteen on hyvällä tasolla. Lisäksi asuntosijoittaminen kasvukeskuksissa on edelleen houkutteleva vaihtoehto, Lundstedt toteaa.

Mangrove Oy rakentaa omistusasuntojen rinnalla vuokra-asuntoja ja sijoittajille sopivia kohteita, Turussa esimerkiksi opiskelijat etsivät vuokra-asuntoja vapailta markkinoilta.

– Asuminen on ylipäätään saamassa uusia muotoja ekologisuuden ja yhteisöllisyyden suosion noustessa. Uusia asuntoja rakennetaan erityisesti tiivistyville kaupunkialueille ja uusille kehittyville alueille. Kysyntä kohdistuu sekä omistusasuntoihin että vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin ja ARA-tuotantoon.

Ympäristötietoisuus ja hiilijalanjäljen minimoimisen merkitys kasvaa rakennusalalla. Antti Lundstedt huomauttaa, että ekologisuudessa on siirrytty luonnollisemmalle tasolle. Ekologisuus ei enää ole lisäarvo, jolla on kova hintalappu, vaan nykyisin se on luonnollinen osa kohtuuhintaisten asuntojen suunnitteluratkaisuja.

Mangrove keskittyy asuntorakentamiseen, jossa kohtuuhintaiset rivi- ja kerrostalot ovat ydinosaamista. Kysyntä ohjaa rakentamista ja Turun lisäksi kohteita nousee naapurikuntiin, Raumalle, Uuteenkaupunkiin, Tampereelle ja Helsinkiin. Yhtiölle vuosi 2019 oli kasvun vuosi. Liikevaihto kohosi 20 miljoonaan ja uusien alkavien kohteiden myötä tälle vuodelle on budjetoitu lähes 40 miljoonan euron liikevaihto.

Resurssien riittävyys tuo jonkin verran haasteita, tarkemmin sanottuna uhkana on työvoimapula.

– Toistaiseksi olemme onnistuneet rekrytoinnissa hyvin, eikä työvoiman saatavuus ole päässyt haittaamaan yrityksen kasvua. Keväällä ja kesällä aloitettaviin kohteisiin on rekrytointi käynnissä. Uskon, että onnistumme saamaan ammattitaitoista henkilökuntaa, joilla työmaat pyörivät ja suunnitellut aikataulut pitävät.

Lundstedt arvioi, että Mangrove onnistuu rekrytoinneissa jatkossakin.

– Olemme kehittäneet käytäntöjämme ja annamme henkilökunnallemme sopivasti vapautta ja vastuuta. Haluamme uudistaa rakennusalaa sisältä päin, minkä teemme olemalla joustava ja välttämällä turhaa pönötystä ja hierarkiaa.

 

Lisätiedot
Antti Lundstedt, toimitusjohtaja, Mangrove Oy
p. 050 5725200
antti.lundstedt@mangrove.fi

Katso avoimet työpaikat >

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.