Turun Viridi - Mangrove

Ekologista uudisasumista Turun Linnakaupungissa

Muuttovalmis

Turun Viridi

Kanslerintie 21, 20200 Turku

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

Tyylikkäästi urbaanit ja aidosti ekologiset vuokrakodit

Mangrove Oy rakensi uusia vuokra-asuntoja Turun Linnakaupungin alueelle Iso-Heikkilään, osoitteeseen Kanslerintie 21. Turun Viridi on aidosti ekologinen kerrostalo, jossa on 40 ympäristöystävällisin lähtökohdin rakennettua asuntoa viidessä asuinkerroksessa. Asuntojen koot vaihtelevat 27 m² yksiöistä 34,5–45 m² kaksioihin ja 64,5 m² kolmioihin. Asukkaat pääsivät muuttamaan koteihinsa syyskuussa 2022.

Kestävän elämän perusta

Nykyaikaiset kaupunkikodit ovat urbaania elämäntapaa arvostavan unelmien täyttymys. Viridin aidosti ekologiset vuokrakodit sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin; opiskelijoille, yksinasujille ja pienille perheille. Viridissä on omaa rauhaa ja ympäristössä paljon virikkeitä. Viridi on perusta hyvälle, eheälle ja kestävälle elämälle.

VALITSE ASUNNOT JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET VUOKRA-ASUMISESTA >

Read detailed instructions below.

Turun Viridi Etelä-Suomen Kodit Oy:n omistama vuokrakerrostalo ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukema kohde.

Mukavaa vuokra-asumista pienellä hiilijalanjäljellä

Viridin asumisratkaisut on harkittu tarkoin ja suunniteltu toimiviksi. Yksinkertaisin keinoin, tyylikkäillä ja vähäeleisillä ratkaisuilla, on mahdollista saavuttaa paljon, niin että asunnot tuntuvat neliöitään suuremmilta.

Asunnot ovat avaria ja valoisia. Suojaisilla parvekkeilla viihtyy ympäri vuoden, sillä parvekkeiden etuosa on lasitettu ja sivuseinät ekologisesti puurakenteiset. Kolmioissa on oma sauna, lisäksi taloyhtiön asukkailla on käytössä yhteinen sauna.

Asunnoissa on laadukas varustelu ja materiaalit. Keittiöissä on käytännölliset keraamiset liesitasot, lattioissa tyylikäs tammilaminaatti ja kylpyhuoneissa laatoitus. Kuten muissakin Mangroven rakentamissa kohteissa, Viridissä onnistuneet ratkaisut perustuvat hillittyyn vaaleaan värimaailmaan ja raikkaaseen skandinaaviseen tyyliin.

Kodit lämpiävät energiatehokkaalla maalämmöllä sekä aurinkosähköllä, joka kerätään aurinkopaneelitekniikalla Viridin katolta. Kaikissa asuintiloissa on miellyttävä vesikiertoinen lattialämmitys. Lisäksi huoneistoissa on energiaa säästäviä kiinteitä LED-valaisimia. Vuokraan sisältyy myös Telian 10/10M laajakaista ja kaapeli-TV.

Vehreän piha-alueen kasteluun käytetään kerättyä sadevettä.

Yhtiössä on lapsille leikkipiha ja autoille 28 vuokrattavaa autopaikkaa. Viridin taloyhtiö kannustaa ympäristöystävälliseen liikkumiseen ja siksi pyörävarastosta löytyy latauspaikkoja sähköpyörille. Yhtiössä on lisäksi asuntokohtaiset irtainvarastot, lastenvaunuvarasto (tilaa myös rollaattoreille), sauna, kuivaushuone, kerhohuone ja pihalla on viihtyisä oleskelualue.

Iso-Heikkilä on osa modernin Linnakaupungin viihtyisää asuinaluetta

Iso-Heikkilä on osa Turun uutta Linnakaupungin kokonaisuutta. Linnakaupunki on keskustan asumispainotteinen laajentumisalue, jonne tulee kouluja, päiväkoteja, kaupallisia palveluja ja toimistotiloja. Tällä hetkellä Viridin lähin ruokakauppa on 5 minuutin (450 m) kävelymatkan päässä. Turun keskustassa on useita päiväkoteja erilaisin painotuksin ja kouluihin on matkaa 1,5 km (Topeliuksen koulu) ja 2 km (Mikaelin koulu).

Linnakaupunki on vetovoimainen ja merellinen kaupunginosa pyöräily- ja kävelyetäisyydellä keskustasta. Ydinkeskustaan on matkaa noin 2 km ja liikennejärjestelyissä on huomioitu sujuvat kävely- ja pyöräilyreitit.

Turun Viridi sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien keskellä: lähimmille linja-autopysäkeille on matkaa alle 100 m, Turun päärautatieasemalle 1,8 km ja linja-autoasemalle 3 km. Turun satama ja laivaterminaalit ovat 2 km etäisyydellä.

10 minuutin (900 m) kävelymatkan päässä on liikuntakeskus Saippua-Center, jossa voit harrastaa monipuolisesti liikuntaa yksilölajeista ryhmäliikuntaan. Linnakaupungin alue hemmottelee myös kulttuurinystäviä. Kiinnostavissa kohteissa kuten Turun linnassa ja merimuseo Forum Marinumissa viihtyy koko perhe. Kakolanmäellä puolestaan pääset tutustumaan vankilamuseoon, Turun herkullisiin ravintoloihin sekä tietysti kuuluisaan Funikulaari-rinnehissiin. Ulkoilijoiden unelma, ainutlaatuinen Ruissalon saari, on vajaan 3 km:n pyöräily-, kävely- tai ajomatkan päässä. Ruissalo tarjoaa kaikkea auringonotosta luontokokemuksiin ja harrastuksiin. Tammimetsät, pitsihuvilat, ravintolat, kylpylä, Kasvitieteellinen puutarha, Kansanpuisto ja Ruisrock ovat tehneet saaresta maankuulun.

Viridi on konkreettisia ympäristöystävällisiä valintoja

Turun Viridin suunnittelun lähtökohdiksi valitut ekologiset ratkaisut ja hiilijalanjäljen minimointi ovat ohjanneet sen materiaalivalintoja ja rakennustapoja alusta lähtien. Viridin rakentamiseen on myönnetty Kuntarahoituksen Vihreä rahoitus, joka on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoittamiseen. Viridi käyttää uusiutuvia luonnonvaroja, kuten maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Sen energiatehokkuusluokka on A.

Edistyksellistä tekniikkaa olevat aurinkopaneelit asennetaan kattotiilten väleihin, joten ne mukailevat katon muotoa. Innovatiivinen välipohjaratkaisu mahdollistaa vähäisemmän betonin käytön. Vähäpäästöiset M1-rakennusmateriaalit puolestaan edistävät puhtaampaa sisäilmaa.

Sateesta kerääntyvät kattovedet käytetään viheralueiden kasteluun ja kasveja hyödynnetään huleveden keräyksessä, viivytyksessä ja imeytyksessä. Autokatosrakennuksen katto on viherkatto. Asukkaiden kestävää liikkumista tuetaan pyöräpaikoituksella ja pyörävarastolla, missä on latauspisteitä sähköpyörille.

Turun Viridi on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukema. Kohtuuhintaisten asuntojen kuukausivuokra on asunnon koosta riippuen 440,00–772,00 €. Asuntojen hinnat noudattavat ARA:n säädöksiä. Turun Viridin omistaa Etelä-Suomen Kodit Oy (Y-tunnus 2966719-1).

Vuokralaisen opas

Vuokralaisen oppaasta löydät vastauksia yleisimpiin vuokraukseen liittyviin kysymyksiin. Me haluamme, että asunnon vuokraaminen ja asuminen on sinulle mahdollisimman helppoa ja mutkatonta.

Asuinkohteen tiedot

Taloyhtiön nimiTurun Viridi

OsoiteKanslerintie 21, 20200 Turku

Asuntokoot27–64,5 m²

Huoneiden lukumäärä1–3 h

Muuta huoneistostaARA-vuokra-asunto

Koteja yhteensä40 kpl

Vuokrahinnat474,04–831,72 €

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia6

ValmistuminenKesä 2022

MuuttoSyyskuun alussa 2022

VuokrasopimusToistaiseksi voimassa oleva. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajan alkamispäivä on 11 kk:n kuluttua.

Vakuus1 kk:n vuokra

VakuutusKoti- ja vastuuvakuutus pakollinen

VesiVesiennakko 20€/kk/hlö

AutopaikatKatospaikka sähköpistokkeella 35€/kk, pihapaikka sähköpistokkeella 25€/kk

LemmikitSallittu

TupakointiKaikki vuokrakohteemme ovat savuttomia, tupakointi asunnossa ja parvekkeella on kielletty.

LuottotiedotTarkastamme luottotiedot kaikilta hakijoilta.

MuutaTalossa on hissi, väestönsuoja, asuntokohtaiset häkkivarastot, pyörävarasto (pyörätelineet seinällä ja latauspaikkoja sähköpyörille), lastenvaunuvarasto (tilaa myös rollaattoreille), kuivaushuone, sauna ja kerhohuone. Pihalla on leikki- ja oleskelualueet sekä tomutusteline.


ARA-vuokra-asunto

Tämä on ekokohde

Lue lisää

Viridin rakentamiseen on myönnetty Kuntarahoituksen Vihreä rahoitus, joka on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoittamiseen.

• energiatehokkuusluokka A
• energialähteinä maalämpö ja aurinkoenergia
• energiaa säästävät LED-valot
• sähköpyörien latausmahdollisuus
• piha-alueen kasteluun hyödynnetään sadevettä

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää kodeista tai vuokraamisesta, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet kotia Viridistä

1. Tutustu asuntoihin ja haun ohjeisiin.
2. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
3. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen hakuohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteesen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

VALITSE ASUNNOT JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET VUOKRA-ASUMISESTA >

HOW TO APPLY FOR VIRIDI’S RENTAL FLATS

When filling in the application, choose the flat of your liking and fill in compulsory details with care. Before sending your application, check that everything is in order. NB, after sending, you cannot edit your application. You will receive a confirmation email once we have received your application.

Turun Viridi in a nutshell

Apartment House Turun Viridi
Address: Kanslerintie 21, 20200 Turku
Amount of apartments: 40
Ground floor + 5 floors
The house will be completed in June 2022
Leases on 9/2022. The lease is valid until further notice, so that the first notice period is after 11 months. Thereafter, the notice period is 1 month.
Security deposit: 1 month’s rent
Hot and cold water according to consumption
Own electricity agreement
Home and liability insurance neede
d
The rent includes 10M / 10M broadband, storage and underfloor heating
Pets allowed
No smoking inside or on the balcony
Parking space with electric plug for rent (25–35 € / month).

Kuka voi hakea?

Asukkaaksi voidaan valita Suomen kansalainen tai häneen rinnastettava henkilö ruokakuntineen.

Suomen kansalaisiin rinnastettavia henkilöitä ovat:

– Henkilöt, joiden oleskeluoikeus on ulkomaalaislain (301/2004) 10. luvussa säädetyllä tavalla rekisteröity tai joille on myönnetty oleskelukortti.

– Käytännössä ulkomaalaislain 10 luvussa tarkoitetut henkilöt ovat Euroopan unionin jäsenvaltioiden, Liechtensteinin ja Sveitsin sekä Pohjoismaiden kansalaiset. Nämä henkilöt voivat rekisteröidä oleskelunsa Suomessa, jos he täyttävät ulkomaalaislain mukaiset rekisteröintiedellytykset.

– Henkilö voi oleskella ja tehdä Suomessa vapaasti työtä enintään kolmen kuukauden ajan. Jos oleskelu kestää yli kolme kuukautta, on oleskeluoikeus rekisteröitävä. Rekisteröinnin voi tehdä paikallisen poliisin toimipisteessä.

– Suomeen toisesta Pohjoismaasta muuttavan (Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti), pitää ilmoittaa muutosta maistraattiin mahdollisimman pian.

– Henkilöt, joille on myönnetty ulkomaalaislaissa tarkoitettu vähintään yhden vuoden oleskeluun oikeuttava oleskelulupa

– Esimerkiksi kun oleskelulupa on saatu pakolaisaseman sekä toissijaisen suojelun perusteella. Kyseeseen voi tulla myös henkilö, jolle on myönnetty EU:n sininen kortti, joka oikeuttaa työskentelyn korkeaa ammattipätevyyttä vaativassa työssä tai henkilö, joka on pitkään oleskellut kolmannen maan kansalainen.

– Henkilöt, joille on myönnetty oleskelulupa opiskelun perusteella (opiskelijoilta ei edellytetä vähintään vuoden oleskelulupaa).

Hakijan oleskeluluvan tyyppi ilmenee oleskelulupakortista, josta edellytetään kopiota asuntohakemuksen liitteeksi.

Tulorajat

Vuokralaisen valinnassa noudatetaan Aran asukasvalintaohjeita. Asukasvalintaan sovelletaan maksimitulorajoja.

- 1 aikuinen 3540€/kk
- 2 aikuista 6020€/kk
- 1 aikuinen ja 1 lapsi 4190€/kk
- 2 aikuista ja 1 lapsi 6670€/kk
- 2 aikuista ja 2 lasta 7270€/kk
- 2 aikuista ja 3 lasta 7870€/kk.

Jos ruokakuntaan kuuluu alle 18-vuotiaita lapsia, tulorajaa korotetaan ensimmäisestä lapsesta 650 eurolla ja jokaisesta seuraavasta lapsesta 600 eurolla.

Lue lisää tulorajoista Vuokralaisen oppaasta >

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa www.mangrove.fi/tietosuojaseloste.

Mangrove Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoja Mangrove-vuokrakodin hausta

Klikkaa ja lue lisää Mangroven Vuokralaisen oppaasta.

Arkisin klo 9–15.30
Leena Peltola
leena.peltola@mangrove.fi
p. 040 055 0185

Liikenneyhteydet

• Turun keskusta n. 2 km
• Lähimmät bussipysäkit n. 70 m (Maaherrankatu) ja n. 100 m (Otavanaukio)
• Turun päärautatieasema n. 1,8 km
• Linja-autoasema n. 3 km
• Turun satama ja laivatermimaalit n. 2 km
• Nopeat yhteydet 1-, 9-, E8- ja E68-teille

Varhaiskasvatus ja koulutus

• Turun keskustan lukuisat päiväkodit 2,5 km säteen alueella
• Lähimmät koulut n. 1,5 km (Topeliuksen koulu) ja n. 2 km (Mikaelin koulu)
• Lähimmät lukiot n. 2,5 km (Turun klassillinen lukio) ja n. 2,6 km (Puolalanmäen lukio)
• Turun ammatti-instituutit n. 3 km (Aninkaisten koulutalo) ja n. 2,8 km (Juhannuskukkulan koulutalo)
• Turun ammattikorkeakoulut n. 5 km (Kupittaan kampus) ja n. 2 km (Taideakatemia)

Kaupat

• K-Market Kanslerintie n. 450 m
• K-Citymarket Länsikeskus n. 4,4 km
• K-Citymarket Kupittaa n. 4,4 km
• Prisma Länsikeskus n. 4,8 km

Palvelut ja vapaa-aika

• Turun keskusta n. 2 km
• Saippua-Center n. 900 m
• Turun linna n. 2 km
• Turun kaupunginteatteri n. 2,7 km
• Ruissalon saari n. 2,8 km
• Tyks T-sairaala n. 4,8 km

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.