Mangrove Asumisoikeus Oy Kuurankatu 2, Kangasala - Mangrove
Esittelykyltti

Ti 4.6.2024 klo 17-17.30 esittelyssä asunto B62 (2h+kt, 35m²). Tervetuloa!

Uusia ekologisia asumisoikeusasuntoja

ASO-kohde

Mangrove Asumisoikeus Oy Kuurankatu 2, Kangasala

Kuurankatu 2, 36100 Kangasala

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

ASUMISOIKEUSASUNTOJA UUDELLA ASUINALUEELLA KANGASALLA

Uusia ekologisia asumisoikeusasuntoja

KATSO VAPAAT ASUNNOT TÄSTÄ >

TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS TÄÄLLÄ >

Kohteen vapaa kolmio on tarjottuna 29.5.2024 asti. Käynnistämme tarjouskierroksen kohteen vapaista kaksioista mahdollisimman pian.

Kuurankatu 2:n vastavalmistuneet asumisoikeusasunnot sijaitsevat aivan Kangasalan ja Tampereen rajalla Lamminrahkan uudella luonnonläheisellä alueella. Kerrostalossa on 67 moneen elämäntilanteeseen sopivaa asuntoa; 35–55 m² kaksiota, 66–72 m² kolmioita ja yksi 74 m² neljän huoneen asunto. Jokaisella asunnolla on oma lasitettu parveke.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Lähellä liikenneyhteyksiä, kouluja ja palveluita

Mangrove Asumisoikeus Oy – Kuurankatu 2:n sijainti Lamminrahkan alueella on keskeinen. Asunnot sijaitsevat keskustakorttelissa Torin, koulukeskuksen ja liikuntapuiston läheisyydessä. Koulukeskuksessa on tilat päiväkodille, alkuopetukselle ja ala- sekä yläkoululle. Pienten lasten yksikkö ja alakoulu on valmistunut 2023 syksyksi ja yläkoulu valmistuu arviolta vuoden 2027 aikana.

Tori tulee olemaan alueen viihtyisä kohtaamispaikka, jota ympäröiviin rakennuksiin varataan tilat kahviloille ja ravintoloille. Pääkadun varrella tulee olemaan kivijalkaliiketiloja ja kirjastoauton pysäkki. Lähimmät kirjastot sijaitsevat Vatialassa ja Koilliskeskuksessa. Lähin terveysasema on Vatialassa ja kauppakeskittymät Lentolassa ja Koilliskeskuksessa.

Liikuntapuistossa on mm. tekonurmikenttä, jossa on monitoimiareena, peli- ja padel-kenttä, ulkokuntosali ja juoksusuora sekä hyppypaikka. Talviaikaan liikuntapuistossa on mahdollisuus luistella. Pelikenttien vierestä lähtee latu, joka yhtyy Tampereen ja Kangasalan latuverkostoihin. Alueella on myös kuntoportaat.

Lamminrahkassa peruspalvelut ovat kävely- ja pyöräilymatkan päässä kotoa. Liikenneyhteydet eri puolille maata ovat erinomaiset mm. Lahdentien ja Jyväskyläntien läheisyyden ansiosta. Alueella on toimiva joukkoliikenne ja suunnitteilla on myös raitiotie TAYS:lta Koilliskeskuksen ja Risson kautta Mossin puistokadulle.

Tervetuloa vireään ja kodikkaaseen Lamminrahkaan Kangasalan ja Tampereen rajalle nauttimaan molempien kaupunkien eduista.

Tutustu alueeseen tarkemmin sivustolla www.lamminrahka.fi.

Koti täynnä valoa ja vaaleita harmonisia sävyjä

Pintamateriaalit ovat ajattomat ja asunnot ovat täynnä valoa ja vaaleita harmonisia sävyjä. Asunnoissa on laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet. Ikkunoissa sekä ikkunaovissa on sälekaihtimet.

Keittiön varusteina on jääkaappipakastin, induktioliesitaso, erillisuuni, liesituuletin sekä astianpesukone.

Viihtyisää asumista ja toimivaa ympäristöystävällistä arkea uudiskohteessa

Kohteella on 30 lämmityspistokkeellista autopaikkaa pihakannen alla sijaitsevassa autohallissa. Osaan paikoista tulee varaus hybridi-/sähköauton lataukselle, joihin on mahdollista tilata latauspiste yhteistyökumppaniltamme sekä tehdä sopimus latauksesta heidän kanssaan. Kohteessa ei tällä hetkellä ole vapaita autopaikkoja. Asukkaiden käytettävissä on lisäksi yhteiskäyttöauto.

Kuurankatu 2:n suunnittelussa on panostettu ilmastoystävällisiin energia- ja talotekniikkaratkaisuihin. Rakennuksen energialuokka on A, joka tarkoittaa asukkaille energiatehokkaampaa ja asumiskustannuksissa säästävää asumista. Kohteen lämmityksessä käytetään uutta kauko- ja maalämpöä yhdistävää hybridiratkaisua, jossa saadaan hyödynnettyä toimintavarmaa ja tehokasta kaukolämpöä sekä ekologista maalämpöä. Maalämmön avulla tuotetaan yli 50 prosenttia kohteen vuotuisesta lämmitysenergiasta. Asunnoissa on huoneistokohtainen lämpöä talteenottava ilmanvaihtokone ja vesikiertoinen lattialämmitys, jotka ovat myös energiatehokkaita ratkaisuja.

Käyttövastikkeeseen sisältyy 50 Mbit/s laajakaistayhteys.

Kiinteistö on savuton. Savuttomuus tarkoittaa, että tupakointi on kielletty koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa. Tupakointi on sallittu ainoastaan mahdollisella erikseen osoitetulla tupakointipaikalla.

Taloyhtiössä on sauna, josta asukkaat voivat vuokrata itselleen saunavuoron.

Hinnat ovat toistaiseksi arvioita. Hankkeen rakennusurakka on ARA:n päätöksellä sidottu rakennuskustannusindeksiin, mistä johtuen asumisoikeusmaksun määrä tarkentuu hankkeen valmistuttua ARA:n loppuselvityksen mukaisesti. 

Asuinkohteen tiedot

NimiMangrove Asumisoikeus Oy - Kuurankatu 2

OsoiteKuurankatu 2, 36100 Kangasala

Asuntokoot35–74 m²

Huoneiden lukumäärä2–4 h

Koteja yhteensä67 kpl

Käyttövastike426 – 829 €

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia1–5 (A-rappu), 1–6 (B-rappu)

Valmistuminen28.2.2024

VakuutusEdellytämme koti- ja vastuuvakuutuksen ottamista

VesiVesimaksuennakko 20€/hlö/kk

Autopaikat30 vuokrattavaa lämmityspistorasialla varustettua autopaikkaa autohallissa, 50€/kk/paikka

LemmikitSallittu

TupakointiSavuton kiinteistö

Muuta• Energialuokka A: säästää energiakustannuksissa ja hillitsee ilmastonmuutosta.
• Kohteen lämmitys toteutetaan kauko- ja maalämmön hybridijärjestelmällä. Huoneistojen lämmitys toteutetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä.
• Huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdas sisäilma energiaa säästävällä tekniikalla.

Yhteystiedot

Isännöitsijä: Heikki Niemelä,
heikki.niemela@mangrove.fi,
puh. 040 590 0839

Huoltoyhtiö: Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy,
Vikailmoituslomake: https://kaukajarviok.fi/kartanon-kiinteistopalvelut-oy/asukkaille/,
puh. 010 424 2950,
puh. päivystys 0500 234 234.
https://kaukajarviok.fi/kartanon-kiinteistopalvelut-oy/

Vastikevalvonta & myynti: Leena Peltola,
asumisoikeus@mangrove.fi,
puh. 0400 550 185

Avainhallinta: BLC-Turva,
Teiskontie 9,
33500 Tampere,
BLC-Turvan yhteystiedot

Laajakaista: Elisa,
elisa.fi

Tämä on ASO-kohde

Lue lisää

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi. Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan 1.9.2023 Asumisen kehitys- ja rajoittamiskeskus ARA:lta. Hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen.  Lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täältä! >

Tämä on ekokohde

Lue lisää

Kuurankatu 2:n suunnittelussa on panostettu ilmastoystävällisiin energia- ja talotekniikkaratkaisuihin. Rakennuksen energialuokka on A, joka tarkoittaa asukkaille energiatehokkaampaa ja asumiskustannuksissa säästävää asumista. Kohteen lämmityksessä käytetään uutta kauko- ja maalämpöä yhdistävää hybridiratkaisua, jossa saadaan hyödynnettyä toimintavarmaa ja tehokasta kaukolämpöä sekä ekologista maalämpöä.

Ota yhteyttä myyjään

Mikäli sinulla on kysyttävää asumisoikeusasunnoista, ota yhteyttä arkisin klo 9–15.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää vastaavista kohteista?

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Näin haet asumisoikeusasuntoa Kuurankatu 2:sta

1. Tutustu kohteen asumisoikeusasuntoihin ja haun ohjeisiin. Lue myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n ASO-ohjeistus ja varmista, että olet saanut järjestysnumeron ARA:lta. Järjestysnumero haetaan täyttämällä ASO-järjestysnumerohakemus.
2. Valitse sinua kiinnostavat huoneistotyypit.
3. Täytä hakulomakkeessa pyydetyt tiedot huolellisesti.
4. Tarkista lopuksi, että olet täyttänyt hakulomakkeen ohjeen mukaisesti ja lähetä hakulomake.

HUOM! Täytä hakemus huolellisesti, koska lähettämisen jälkeen hakemusta ei voi enää muokata. Saat meiltä antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet hakemuksesi.

TUTUSTU ASUNTOIHIN JA TÄYTÄ ASUNTOHAKEMUS >

Kohteen vapaa kolmio on tarjottuna 29.5.2024 asti. Käynnistämme tarjouskierroksen kohteen vapaista kaksioista mahdollisimman pian.

KATSO USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ASO-ASUMISESTA >

Mitä asumisoikeusasuminen on?

Asumisoikeus- eli ASO-asuminen on yhdistelmä omistusasumisen pysyvyyttä ja vuokra-asumisen helppoutta ja joustavuutta. ASO-asunnot ovat laadukkaita ja viihtyisiä, eikä sellaisen hankinta vaadi suurta henkilökohtaista lainaa. Asumiskulut ovat usein huomattavasti markkinavuokraa edullisemmat, eikä talon omistaja voi irtisanoa asumisoikeussopimusta ilman perusteltua syytä.

ASO-asunnossa voit asua niin kauan kuin haluat. Jos tahdot luopua asunnosta, saat alkuperäisen asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna kolmen kuukauden irtisanomisajan jälkeen. Sinun ei tarvitse huolehtia asunnon jälleenmyynnistä.

Kuka voi hakea asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen, eikä hänellä saa olla samalla alueella tarvettaan vastaavaa omistusasuntoa tai varoja sen hankkimiseen. Jos haettavaan asuntoon ei ole hakijajonoa, voi asunnon saada myös varallisuusrajat ylittävä henkilö.

Jos olet yli 55-vuotias tai muutat ASO-asunnostasi toiseen ASO-asuntoon, varallisuusehto ei koske sinua.

Mitä asumisoikeusasuminen maksaa?

Asumisoikeusasunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu, joka on enintään 15 % asunnon hankinta-arvosta. Asumisen aikana maksetaan kuukausittain käyttövastiketta, joka on usein markkinavuokratasoa edullisempi.

Asumisoikeusasunnon hankintaa varten on mahdollista hakea lainaa ja suurin osa asumisoikeusasukkaista hankkii asuntonsa pankkilainalla. Asumisoikeussopimus hyväksytään lainan vakuudeksi ja pankkilainan korot ovat verovähennyskelpoisia, eikä asumisoikeusmaksusta makseta varainsiirtoveroa. Asumiskuluihin on mahdollista saada Kelan asumistukea.

Kun luovut asunnosta, saat alkuperäisen ASO-maksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Uusissa asunnoissa indeksi nostaa summaa, kun taas vanhoissa asunnoissa summa voi indeksin ansiosta joko nousta tai laskea.

Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan sähköisesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. ARA perii järjestysnumerosta 9,20 euron suuruisen korvauksen. Järjestysnumeron hakeminen ei sido hakijaa mihinkään. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. ARA:n Järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Saatuasi järjestysnumeron voit tutustua Mangroven asuntotarjontaan ja täyttää asuntohakemuksen sinua kiinnostaviin kohteisiin Mangroven nettisivuilla. Tämän jälkeen tarjoamme sinulle asuntoa hakuusi perustuen. Mikäli hakuasi vastaavaa asuntoa ei ole vapaana tai vapautumassa, hakemuksesi jää jonoon.

Mikä on järjestysnumero?

Asumisoikeuden järjestysnumero on numero, jonka asumisoikeusasunnon hakijat hakevat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Järjestysnumero haetaan sähköisesti ARA:n verkkosivuilta järjestysnumerorekisteristä. Haku onnistuu myös toimittamalla tulostettavan hakemuslomakkeen sekä kuitin maksusta ARA:lle.

Vuoden 2024 alusta alkaen asumisoikeusasuntoa voi hakea vain ARA:n antamalla järjestysnumerolla. ARA:n järjestysnumero on valtakunnallinen, joten sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja sijaitsee. Asuntohakemus toimitetaan yhteisölle, jonka asunnoista hakija on kiinnostunut.

ARA:n järjestysnumero on määräaikainen ja voimassa 2 vuotta hakupäivästä alkaen. Järjestysnumero katsotaan käytetyksi, jos asumisoikeussopimus solmitaan ennen kahden vuoden määräajan päättymistä. ARA perii järjestysnumerosta pienen korvauksen, joka on noin 10 euroa. Hakijalla voi olla yksi voimassa oleva järjestysnumero kerrallaan.

Kun samaa asuntoa hakee useampi hakija, pienemmän järjestysnumeron haltija on etusijalla. Järjestysnumerot suurenevat jokaisen järjestysnumeron hakijan myötä eli etusijalla olevat pienemmät numerot ovat vanhempia numeroita.

Samassa kohteessa asuntoa vaihtavat asukkaat sekä keskenään asumisoikeusasuntoa vaihtavat asukkaat eivät tarvitse järjestysnumeroa ja ovat etuoikeutettuja suhteessa muihin hakijoihin.

Henkilötietojen käsittely ja tietojen luovuttaminen

Hakijoiden henkilötiedot tallennetaan Mangroven asiakasrekisteriin. Mangroven tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa www.mangrove.fi/tietosuojaseloste/.

Mangrove Asumisoikeus Oy ei julkaise hakuun osallistuneiden nimi- tai henkilötietoja.

Lisätietoa Mangroven asumisoikeusasunnon hausta

Leena Peltola
puh. 0400 550 185 (arkisin klo 9–15)
leena.peltola@mangrove.fi

Klikkaa ja lue usein kysytyt kysymykset ASO-asumisesta täällä!

Liikenneyhteydet

• Tampereen keskusta n. 10 km, autolla/bussilla n. 20 min
• Kangasalan keskusta n. 8 km, autolla n. 5 min, bussilla n. 10 min
• Lähimmät bussipysäkit n. 150 m
• Nopea yhteys VT12- ja VT9-teille uuden eritasoliittymän kautta
• Suunnitteilla raitiotie TAYS:lta Koilliskeskuksen ja Risson kautta Mossin puistokadulle
• Lahdentietä pitkin kulkee tällä hetkellä linja 41 (Kangasala-Kaupin Kampus), joka alkaa pysähtyä Lamminrahkan eritasoliittymän pysäkeillä kesällä 2023. Toinen lamminrahkalaisia palveleva linja on linja 29 (Risso-Pappila-Finlayson-Rahola), jota jatketaan keväällä 2023 Tampereen Rissosta Lamminrahkan Rissonkadulle.

Varhaiskasvatus ja koulut

• Pienten lasten yksikkö, jossa päiväkoti, eskari ja luokat 0–2, n. 200 m (valmistuu arviolta syksyksi 2023)
• Lamminrahkan yhtenäiskoulu, luokat 3–9, n. 200 m
(alakoulu valmistuu arviolta syksyksi 2023, yläkoulu v. 2027)
• Pitkäjärven yläkoulu n. 2,5 km

Kaupat

• Päivittäistavarakauppa n. 150 m (suunnitteilla)
• Sale Leinola n. 3 km
• Lentolan kauppa-alue n. 4 km
• Koilliskeskus n. 4,5 km

Palvelut ja vapaa-aika

• Halimasjärven uimaranta n. 2,5 km
• Liikuntapuisto n. 200 m
• Terveysasema ja kirjasto Vatialassa n. 2,5 km
• TAYS n. 8 km, autolla n. 10 min
• Lähialueilla runsaasti hevostalleja
• Ulkoilureittiverkkoa on käytettävissä noin 200 km, josta noin 100 km latua ja noin 30 km valaistu
• Lähellä lisäksi mm. Niihaman koiraurheilukeskus, Tampereen Tenniskeskus, Tammer-Golf, Tampereen Frisbeegolfkeskus, Näsijärven venesatama Olkahistenlahdessa

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.