Tampereelle ensimmäiset asumisoikeusasunnot
JAA SOMESSA

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereelle ensimmäiset asumisoikeusasunnot – taloyhtiöiden oma aurinkovoimala tuottaa käyttösähkön koteihin

Havainnekuvia, Mangrove Asumisoikeus Oy pidättää oikeudet vähäisiin muutoksiin laatutasoa heikentämättä.
Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde.
Havainnekuvia, Mangrove Asumisoikeus Oy pidättää oikeudet vähäisiin muutoksiin laatutasoa heikentämättä.
Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde.

Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde tuo pitkästä aikaa Tampereen Koivistonkylän alueelle uutta asuntotarjontaa. Maalämmön ja aurinkosähkön ansiosta energian käytön kustannukset kohteessa ovat tavallista matalammat. Samalla Ilokkaanpuisto on Euroopan ensimmäinen etätuotetusta aurinkosähköstä energiansa saava asuinalue.

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereen Koivistonkylään Ilokkaanpuiston asuinalueelle kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu yhteensä 52 asumisoikeuskotia.

Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Yritys on osa ekologiseen asuntorakentamiseen erikoistunutta kotimaista Mangrove Yhtiöt Oy -konsernia.

– Mangrove on toiminut jo vuosia kohtuuhintaisten asuntojen rakentajana ja kiinteistöjen omistajana, ja meille on kertynyt kattavasti tietoa minkälaisia asumismuotoja ihmiset kaipaavat eri elämäntilanteissa. Asumisoikeusasunnot täydentävät asuntotarjontaamme, sanoo Mangrove Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

Ilokkaanrinteen talojen rakentaminen on jo käynnissä ja niiden arvioidaan olevan muuttovalmiita syksyllä 2022. Asunnot ovat kooltaan 41–86-neliöisiä. Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on 13.–31.1.2022. Sen jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

Joustava ja turvallinen asumismuoto

Asumisoikeusasumisessa yhdistyvät vuokra-asumisen helppous ja joustavuus sekä omistusasumisen turvallisuus ja pysyvyys. Uudiskohteessa asumisoikeusmaksu on 15 prosenttia asunnon rakennuskustannuksista.

– Asumisoikeuskotia varten ei tarvita isoa pankkilainaa, ja asunnossa saa asua niin pitkään kuin haluaa. Asukkaalla ei ole myöskään jälleenmyyntiriskiä, sillä Mangrove hoitaa asunnon edelleen myymisen, kertoo myynti- ja hallintopäällikkö Leena Peltola.

Asumisoikeusmaksun saa takaisin 3 kuukauden irtisanomisajan jälkeen rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Indeksin nousun myötä asumisoikeusmaksulle saa myös tuottoa.

Ilokkaanrinteen lisäksi Mangrovella on Tampereen kupeessa käynnistymässä myös toinen asumisoikeuskohde, kun Kangasalan Lamminrahkan alueella alkaa keväällä 2022 kerrostalon rakentaminen. Kohteeseen on tulossa 67 asuntoa.

 

Ilokkaanrinteeseen valmistuvat talot ovat 4- ja 5-kerroksisia. Asuntojen pintamateriaalit ovat ajattoman tyylikkäät. Vaaleasävyiset asunnot mahdollistavat asukkaalle omien värien käytön ja persoonallisen sisustuksen.

 

Aurinkosähköä perus- ja siirtomaksun hinnalla

Ilokkaanrinteen uudet asunnot ovat pohjaratkaisultaan valoisia ja pintamateriaalit ajattoman tyylikkäitä. Ilokkaanrinteen kerrostalokotien sijainti on ihanteellinen lähellä Tampereen keskustan palveluita ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat sekä ala- että yläkoulut ja useita päiväkoteja. Peruspalvelut ja luonto vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen ovat niin ikään aivan kohteen läheisyydessä.

Uusi kohde tarjoaa ennen kaikkea myös ekologista ja energiataloudellista asumista: rakennusten lämmitysmuotona palvelee maalämpö ja talojen käyttösähkön tuottaa Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöiden omistama aurinkovoimala.

– Alueen taloyhtiöt omistavat uusiutuvaa energiaa tuottavan aurinkosähkövoimalan ja pääsevät näin hyötymään edullisimmista sähkön energiakustannuksista.  Kohde täyttää nollaenergiarakentamisen raamit, sillä aurinkosähkövoimala tuottaa talojen, asukkaiden ja maalämmön tarvitseman sähköenergian, Lehto kertoo.

 

Ekologista ja energiataloudellista asumista Ilokkaanrinteessä

  • Rakennusten energialuokka: A-energialuokka, E-luku 28 – mitä pienempi E-luku, sitä energiatehokkaampi rakennus
  • Lämmitysmuotona maalämpö, uusiutuvaa energiaa
  • Oma aurinkosähkövoimala merkitsee asukkaille lämmityksen ja käyttösähkön osalta edullisempia energiakustannuksia asumisen aikana.
  • Sähköntuotannon ja kulutuksen tasapainoa hallinnoi asukkaiden puolesta Tampereen sähkölaitos Wattipankki-palvelullaan.

 

Lisätietoja:

Sami Lehto, toimitusjohtaja, Mangrove Asumisoikeus Oy
puh. 040 582 4182, sami.lehto@mangrove.fi

 

Asuntohaku ja tiedustelut:

Leena Peltola, myynti- ja hallintopäällikkö, Mangrove Asumisoikeus Oy
puh. 0400 550 185, leena.peltola@mangrove.fi
www.mangrove.fi/kodit

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.