Mangrove rakentaa Kangasalan Lamminrahkan alueelle yli 300 asuntoa - Mangrove
JAA SOMESSA

Mangrove rakentaa Kangasalan Lamminrahkan alueelle yli 300 asuntoa

Luonnoskuva ensimmäisestä kerrostalosta, jonka Mangrove Rakennuttaja rakennuttaa Lamminrahkan alueelle (kuva: Sigge Arkkitehdit)
Luonnoskuva ensimmäisestä kerrostalosta, jonka Mangrove Rakennuttaja rakennuttaa Lamminrahkan alueelle (kuva: Sigge Arkkitehdit)
Luonnoskuva ensimmäisestä kerrostalosta, jonka Mangrove Rakennuttaja rakennuttaa Lamminrahkan alueelle (kuva: Sigge Arkkitehdit)
Luonnoskuva ensimmäisestä kerrostalosta, jonka Mangrove Rakennuttaja rakennuttaa Lamminrahkan alueelle (kuva: Sigge Arkkitehdit)

Mangrove rakentaa kokonaisen korttelin eli noin 300 asuntoa Tampereen kupeessa Kangasalla sijaitsevalle Lamminrahkan uudelle alueelle. Hankkeen aloittaminen kasvattaa noin viidenneksellä Mangroven rakenteilla olevien asuntojen määrää. Viime vuoden lopussa Mangrove-konserniin perustettu Mangrove Rakennuttaja Oy osallistuu aktiivisesti Pirkanmaan alueen rakennuttamiseen. Sen toimitusjohtajaksi nimitetyllä Sami Lehdolla on yli 20 vuoden kokemus alueen asuntotuotannosta. Uusi rakennuttajayhtiö mahdollistaa osallistumisen isompiin hanke- ja aluekokonaisuuksiin.

Lamminrahkan alue sijaitsee Kangasalla Lahdentien varressa aivan Tampereen rajalla. Alueelle tulee noin 8 000 asukasta ja 1 000 työpaikkaa. Lamminrahka on Kangasalan historian suurin investointi ja yksi Tampereen seudun merkittävimmistä uusista asuin- ja yritysalueista. Mangrove rakentaa alueelle kokonaisen korttelin, joka käsittää noin 300 asuntoa. Rakennusoikeus on 17 000 kerrosneliömetriä. Ensimmäiseksi rakennetaan 120 asunnon betonikerrostalo, jonka asuinkerrosala on noin 5 600 neliötä. Lisäksi samaan kortteliin on suunnitteilla puurakenteinen kerrostalo ja rivitalo.

– Tämä on Mangrove-konsernille merkittävä hankekokonaisuus. Se kasvattaa noin 20 prosentilla rakenteilla olevien asuntojemme määrää. Tällä hetkellä meillä on rakenteilla hieman yli 300 asuntoa, ja tänä vuonna rakenteilla olevien asuntojen määrä nousee noin 400 asuntoon, kertoo Mangroven toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Hankkeen suunnittelu on käynnissä, ja ensimmäisen kerrostalon rakentaminen käynnistyy arviolta vuoden 2021 lopussa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sigge Arkkitehdit. Koko Lamminrahkan alueen rakentaminen käsittää useamman rakennusvaiheen, jotka ajoittuvat vuosille 2021–2025.

Mangrove rakentaa myös Ylöjärvelle Siltatien uudelle alueelle 14 asunnon rivitaloyhtiön. Kohteen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa 2021, ja se valmistuu arviolta keväällä 2022.

Luonnoskuvat ensimmäisestä kerrostalosta, jonka Mangrove Rakennuttaja rakennuttaa Lamminrahkan alueelle (kuva: Sigge Arkkitehdit)
Luonnoskuva ensimmäisestä kerrostalosta, jonka Mangrove Rakennuttaja rakennuttaa Lamminrahkan alueelle (kuva: Sigge Arkkitehdit)

 

Asemakuva Mangrove Rakennuttajan korttelista Lamminrahkan alueella (kuva: Sigge Arkkitehdit)
Asemakuva Mangrove Rakennuttajan korttelista Lamminrahkan alueella (kuva: Sigge Arkkitehdit)

Uusi yhtiö vastaa rakennuttamishankkeista

Mangrove Rakennuttaja kokoaa yhteen rakennuttajia, tilaajia ja rakentajia suurempien kortteli- ja aluekokonaisuuksien toteuttamiseksi. Yritys vastaa Mangrove- konsernin rakennuttamisesta ja tekee aktiivista yhteistyötä myös muiden tilaajien, rakennuttajien ja rakentajien kanssa asuntorakentamisessa sekä ARA-tuotannossa että vapaarahoitteisissa hankkeissa. Rakennuttamiseen keskittyneen yhtiön perustaminen antaa myös mahdollisuuden olla mukana isommissa hankkeissa.

– Mangrove Rakennuttaja panostaa erityisesti ekologiseen rakennuttamiseen, ja sitä kautta avautuu monia mahdollisuuksia uudenlaiseen energiatehokkuuden ja -taloudellisuuden sekä kiertotalouden kehittämiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Samoin puukerrostalojen rakennuttaminen ja kehittäminen tulee olemaan merkittävässä asemassa. Lisäksi olemme mukana useissa tontinluovutuskilpailuissa yhteistyökumppaneidemme kanssa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla, kertoo tammikuussa Mangrove Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtajaksi nimitetty Sami Lehto.

Mangrove Rakennuttaja Oy

• perustettu vuoden 2020 joulukuussa
• osa Mangrove Yhtiöt Oy -konsernia
• kotipaikka Tampere
• vastaa asuntorakennuttamisesta Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla
• osallistuu aktiivisesti Pirkanmaan asuntorakentamisen kehityshankkeisiin
• rakennuttaa sekä vapaarahoitteisia asuntoja että valtion tukemaa ARA-tuotantoa

Lamminrahkan ekologiset valinnat (rakennusvaihe 1)

• Maalämpö
• A-energialuokka
• Hybridiautolataus 20 % autopaikoista, putkitusvaraus, sähkötolpat
• Yleisten tilojen oma lämmöntalteenottokone (LTO)
• Huoneistokohtaiset LTO-koneet
• Pitkäikäinen julkisivutiili (elinkaari)
• Sähköpolkupyörien lataus ja pyörien huoltotila (ekologisen liikkumisen tukeminen)
• Muiden laitteiden optimointi energiatehokkuuden saavuttamiseksi
• Viherkatto talousrakennuksiin
• Yhteisölliset viljelylaatikot
• Tutkitaan aurinkopaneelien käyttöä vaihe 1:ssä
• Rakenteellisen pysäköinnin viherseinä
• Selvitys hiilijalan- ja kädenjäljestä (laskelmat)
• Työmaalla kierrätys ja asukkaiden opastus kierrätykseen

Lisätietoja:
Sami Lehto, toimitusjohtaja, Mangrove Rakennuttaja Oy, p. 040 582 4182, sami.lehto@mangrove.fi
Antti Lundstedt, toimitusjohtaja, Mangrove Yhtiöt Oy, p. 050 572 5200antti.lundstedt@mangrove.fi

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa omistus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille ja toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy ja Mangrove Rakennuttaja Oy. Mangroven liikevaihto vuonna 2020 oli yli 40 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 100 henkilöä. www.mangrove.fi

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.