Mangrove osti ohjelmistoyhtiö Klopalin
JAA SOMESSA

Mangrove osti ohjelmistoyhtiö Klopalin ja vahvistaa asemiaan kiinteistöalan digitaalisten ratkaisujen kehittäjänä

Kuvassa vasemmalta oikealle Kalle Palokankare, Antti Lundstedt sekä Sebastian Haapahovi.
Kuvassa vasemmalta oikealle Kalle Palokankare, Antti Lundstedt sekä Sebastian Haapahovi.
Kuvassa vasemmalta oikealle Kalle Palokankare, Antti Lundstedt sekä Sebastian Haapahovi.
Kuvassa vasemmalta oikealle Kalle Palokankare, Antti Lundstedt sekä Sebastian Haapahovi.

Mangrove Yhtiöt Oy on hankkinut omistukseensa ohjelmistokehitysyhtiö Klopal Oy:n. Syyskuussa tehdyn kaupan myötä Mangrove vahvistaa asemiaan rakentamisen digitaalisten ratkaisujen kehittäjänä ja käyttäjänä. Digitaalisten ratkaisujen avulla tieto kulkee rakentamisen ketjussa sujuvasti ja laatukriteereiden toteutumista pystytään seuraamaan reaaliajassa.

Asuntorakentajana Mangrove on keskittynyt erityisesti ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen.

– Toimintamallit alalla digitalisoituvat ja ohjelmistojen avulla työmaalla tekemiseen sekä myös asumiseen saadaan luotua parhaita palvelupolkuja. Mangrove on etujoukoissa mukana kiinteistöalan digitalisaatiossa ja haluaa investoida siihen, sanoo Mangroven toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Yrityskaupassa Klopalin avainhenkilöt myivät osuutensa Mangrovelle, jonka omistusosuus nousi aikaisemmasta 19,5 prosentista sataan prosenttiin.

– Kaupan myötä varmistamme digitaaliset resurssit Mangroven kehittämiseen kustannustehokkaasti, Lundstedt sanoo.

Hankintajärjestelmä sujuvoittaa tiedonkulkua

Web- ja mobiilipohjaisiin ohjelmistototeutuksiin erikoistunut Klopal on Mangrovelle tuttu kumppani, sillä ohjelmistoyhtiö on jo aiemmin kehittänyt Mangrovelle muun muassa digitaalisen laadunhallinta- ja hankintajärjestelmän, materiaalivalintojen tekemiseen liittyvän työkalun sekä takuukorjauksien ilmoittamiseen käytettävän järjestelmän.

– Esimerkiksi hankintajärjestelmä on Mangrovella päivittäin käytössä. Sen kautta hankintatiimi laittaa tarjouspyyntöjä tavarantoimittajille ja aliurakoitsijoille ja hankintasuunnitelma aikatauluineen päivittyy reaaliaikaisesti myös työmaan käyttöön. Tieto kulkee kaikille, mikä sujuvoittaa päivittäistä työntekoa paljon, Lundstedt kertoo.

Myös asunnon ostajilta ja asukkailta digitaaliset alustat saavat kiitosta: materiaalivalinnat uuteen kotiin ja esimerkiksi sopimusten allekirjoittaminen digitaalisesti onnistuvat helposti ja asukkaalle parhaiten sopivana ajankohtana.

Tekoäly mukaan ohjelmistokehitykseen

Kaupan myötä Mangroven ja Klopalin jo aiemmin tekemä yhteistyö tiivistyy, mutta Klopal jatkaa ohjelmistokehitysprojektien tekemistä myös muille asiakkaille.

– Olemme olleet kehittämässä muun muassa kiinteistöjen Groundfounding-joukkorahoitushankepalvelua ja Urakkamaailma.fi-palvelua sekä esimerkiksi CoPlays-ohjelmistoa, jota FC Barcelona käyttää apuna valmennuksessa, kertoo Klopalin toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi.

Klopalilla on toimistot sekä Turussa että Salossa. Ohjelmistokehityksessä yrityksessä vastaa teknologiajohtaja Kalle Palokankare. Omistussuhteen muutoksella ei ole vaikutusta yrityksen työntekijöihin.

– Nyt pääsemme pitkäjänteisesti kehittämään rakennusalalle ratkaisuja sen haasteisiin ja vaikuttamaan alan digitalisaatioon. Voimme esimerkiksi hyödyntää kertynyttä kustannustietoa ja tekoälyn avulla laatia tarkempia ennusteita hankkeiden kustannuksista. Tavoitteena on tarjota jatkossa palveluita myös taloyhtiöille, Haapahovi sanoo.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Antti Lundstedt, Mangrove Yhtiöt Oy, p. 050 572 5200, antti.lundstedt@mangrove.fi
toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi, Klopal Oy, p. 041 517 1897, sebastian.haapahovi@klopal.com

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa omistus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille ja toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy ja Mangrove Rakennuttaja Oy. Mangroven liikevaihto vuonna 2020 oli 44 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 100 henkilöä. www.mangrove.fi

Klopal on vuonna 2012 perustettu ohjelmistotalo. Yritys on web- ja mobiilipohjaisiin ohjelmistototeutuksiin erikoistunut softatiimi, johon kuuluu kuusi työntekijää. Yrityksen liikevaihto on noin 0,4 miljoonaa euroa. Klopalin toimistot sijaitsevat Turussa ja Salossa. https://klopal.com/fi/

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.