Kangasalan uudelle Lamminrahkan alueelle asuinkortteli
JAA SOMESSA

Mangrove on aloittanut asuinkorttelin rakentamisen Kangasalan uudelle Lamminrahkan alueelle

Mangrove Asumisoikeus Oy:n Kuurankatu 2
Mangrove Asumisoikeus Oy:n Kuurankatu 2.
Mangrove Asumisoikeus Oy:n Kuurankatu 2
Mangrove Asumisoikeus Oy:n Kuurankatu 2.

Mangrove on käynnistänyt yli 300 asunnon rakennustyöt Tampereen kupeessa sijaitsevalle Lamminrahkan alueelle. Rakennustyö on ensimmäinen käynnistynyt asuinrakennushanke uudella alueella, ja asuinkortteliin rakentuu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Rakennusten lämmityksessä käytetään uutta kauko- ja maalämpöä yhdistävää hybridiratkaisua.

Mangrove käynnisti maaliskuun lopulla uudella Lamminrahkan alueella sijaitsevan korttelin rakennustyöt. Mangrove Oy toimii koko korttelin kokonaisvastuurakentajana. Korttelin rakentaminen käsittää useamman rakennusvaiheen, jotka ajoittuvat vuosille 2022–2025. Uuteen kortteliin rakentuu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja, ja sen koko rakennusoikeus on 17 000 kerrosneliömetriä.

– Koko kortteliin on suunnitteilla yli 300 asuntoa, jotka rakennetaan useammassa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen asuinkerrostalot valmistuvat vuoden 2023 lopulla. Rakennushanke on Mangrovelle mittava, ja se tulee työllistämään hankkeen aikana merkittävän määrän Pirkanmaan alueen yhteistyökumppaneita, kertoo Mangrove Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt.

Mangrove Asumisoikeus Oy:n omistukseen rakentuu 67 asumisoikeusasuntoa osoitteeseen Kuurankatu 2. Asumisoikeusasuntojen hakuaika käynnistyy syksyllä 2022, ja arvioitu valmistuminen on keväällä 2024. Asuntoyhtymä Oy:n omistukseen rakentuu 235 vuokra-asuntoa, ja ne sijaitsevat osoitteissa Taitajakatu 2 ja Mossin Puistokatu 12.

 

Asuntoyhtymä Oy:n Kuningas.
Asuntoyhtymä Oy:n Kuningatar.

Hybridiratkaisu parantaa energiatehokkuutta

Mangrove panostaa energiatehokkaisiin ja ekologisiin lämmitysratkaisuihin. Lamminrahkan korttelissa rakennusten lämmitysmuodoksi valittiin kaksi lämmönlähdettä yhdistävä hybridiratkaisu, jossa saadaan hyödynnettyä toimintavarmaa ja tehokasta kaukolämpöä sekä ekologista maalämpöä. Maalämmön avulla tuotetaan yli 50 prosenttia kohteen vuotuisesta lämmitysenergiasta.

Kohteeseen asennettavaa hybridiratkaisua käytetään nyt ensimmäistä kertaa asuinrakennuksissa. Vastaavanlaisia järjestelmiä on asennettu aiemmin lähinnä toimisto- ja liikerakennuksiin.

– Ekologinen lämmitysjärjestelmä mahdollistaa energiatehokkaiden asuntojen rakentamisen, ja Lamminrahkan asuinkiinteistöt ovatkin parasta A-energialuokkaa. Suurin hyöty tulee säästyneen energian myötä pienentyneistä lämmityskustannuksista ja hiilidioksidipäästöistä, kertoo Mangrove Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

Lamminrahka on uusi viihtyisä ja luonnonläheinen pienkaupunkimainen asuinalue, josta on hyvät liikenneyhteydet Tampereen kehätielle ja sitä kautta myös Helsingin ja Jyväskylän suuntaan. Mangroven rakentama kortteli sijoittuu torin lähelle keskeiselle sijainnille palveluiden ja harrastuspaikkojen äärelle. Myös metsä ja sen tarjoamat ulkoilumahdollisuudet ovat muutaman askeleen päässä kotiovelta. Korttelin yhteiselle sisäpihalle rakentuu viihtyisä leikki- ja oleskelualue, ja taloyhtiöiden parkkipaikat aiotaan sijoittaa pihakannen alle.

Lisätietoja:

Antti Lundstedt, toimitusjohtaja, Mangrove Yhtiöt, p. 050 572 5200
antti.lundstedt@mangrove.fi

Sami Lehto, toimitusjohtaja, Mangrove Rakennuttaja Oy, p. 040 582 4182
sami.lehto@mangrove.fi

 

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa omistus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille ja toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy ja Mangrove Rakennuttaja Oy. Mangroven konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 47 miljoonaa euroa. www.mangrove.fi

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.