Kuntarahoitus myönsi vihreää rahoitusta - Mangrove
JAA SOMESSA

Kuntarahoitus myönsi vihreää rahoitusta

Turun Runosmäkeen rakennettava kerrostalo ekologisen rakentamisen edelläkävijä

Mangrove Oy:n As Oy Turun Löytöretkeilijälle on myönnetty Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta.
Vihreää rahoitusta voidaan myöntää hankkeille, joissa on panostettu merkittävällä tavalla ympäristön hyvinvointiin. Se on tavallista edullisempaa rahoitusta, jota voi hankkia esimerkiksi kestävän rakentamisen tai energiatehokkuuden investointihankkeeseen, jossa syntyy selkeitä ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia.

As Oy Turun Löytöretkeilijän soveltuvuuden vihreän rahoituksen ehtoihin arvioi puolueeton ympäristöasiantuntijoiden ryhmä. Vaikuttavuusindikaattoreina ovat vuotuinen energiansäästö (MWh) ja vuotuinen hiilidioksidipäästöjen vähennys (t CO2).

Löytöretkeilijän kerrostalossa on panostettu merkittävästi ympäristöystävällisyyteen, muun muassa rakennuksen käyttövesi lämmitetään maalämmöllä ja aurinkopaneeleilla. Talossa saavutetaan määräyksiä parempi energialuokka A, joka on paras mahdollinen. Käyttömukavuutta lisäävän maalämmön ja aurinkoenergian ohella talossa on panostettu kestävän kehityksen materiaaleihin sekä tehokkaaseen tilasuunnitteluun. Esimerkiksi betonin käyttöä vähennetään innovatiivisella välipohjaratkaisulla Luja-Superlaatalla.

Toimitusjohtaja Antti Lundstedt kertoo, että rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota rakennuksen ulkovaipan tiiviyteen, mikä on merkittävä keino vaikuttaa energiankulutukseen. Lämmön talteenotto tapahtuu tehokkailla ilmanvaihtolaitteilla, jolloin huonekohtainen LTO-vuosihyötysuhde on 73 %.

– Asuntorakentamisella on tärkeä rooli Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Siksi on luonnollista, että vastuullisuus ja kestävät ratkaisut ovat Mangroven toimintaa ohjaavia tärkeitä arvoja. Vihreän rahoituksen hankkeessa me kannamme vastuun sovittujen laatuvaatimusten ja energiatehokkuuden saavuttamisesta. Vihreän rahoituksen myöntäminen rakennushankkeellemme on konkreettinen osoitus edelläkävijyydestä.

Runosmäessä on huomioitu rakentamisen aikainen kierrätys ja lajittelu Ekopartnerit-yhteistyön avulla. Kierrätys ja lajittelu on huomioitu talon elinkaaren kaikissa vaiheissa rakennusaikaisesta jätteiden lajittelusta asukkaiden tekemään lajitteluun ja kierrätykseen. Mangroven puolelta myös opastetaan asukkaita tähän.

Vihreän rahoituksen kotien rakentaminen Runosmäen Lipunkantajankadulle on käynnissä ja asukkaat pääsevät muuttamaan sisään syksyllä 2020. Viisikerroksisessa kerrostalossa on 40 kpl parvekkeellisia koteja yksiöistä kolmioihin. Kaikki asunnot ovat kohtuuhintaisia ARA-ehtojen mukaisia vuokra-asuntoja.

Runosmäessä asumisympäristö on luonnonläheinen ja aktivoiva. Talossa on runsaasti säilytystilaa polkupyörille, mikä tukee kestävää liikkumista.

– Haluamme tehdä kodista paremman paikan elää. Tavoitteenamme on, että kaikki rakentamamme asunnot näyttävät ja tuntuvat nykyaikaisilta, olivatpa ne sitten omistus-, vuokra- tai asumisoikeusasuntoja, Lundstedt toteaa.

 

Lisätiedot
Antti Lundstedt, toimitusjohtaja, Mangrove Oy
p. 050 5725200 antti.lundstedt@mangrove.fi
www.mangrove.fi

viestinta@kuntarahoitus.fi , www.kuntarahoitus.fi

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.