Espoon Kurttilaan rakentuu ekologisia puurivitaloja - Mangrove
JAA SOMESSA

Espoon Kurttilaan rakentuu ekologisia puurivitaloja

Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva, muutokset mahdollisia.
Havainnekuva, muutokset mahdollisia.

Mangrove Oy rakentaa Espoon Kurttilan luonnonläheiselle alueelle ekologisia ja arkkitehtuuriltaan skandinaavisen selkeitä puurivitalokoteja. Asuntoyhtiöön rakentuu viisi kaksikerroksista rivitaloa, joihin valmistuu yhteensä 36 uutta kotia. Asuntojen koot vaihtelevat 71-neliöisistä kolmioista 81-neliöisiin neliöihin ja 95-neliöisiin viisiöihin.

As Oy Espoon Siimeksen osoitteeseen Lusikkatie 13 valmistuvat kodit sijoittuvat hyvien kulkuyhteyksien, koulun ja monipuolisten palveluiden äärelle. Lähiluontoa arvostavia ilahduttavat Espoonlahden luonnonsuojelualue ja Kallvikin uimaranta.

Kohteen ennakkomarkkinointi käynnistyi huhtikuussa 2022 ja myynti käynnistyy arviolta alkukesästä. Kohde on RS-rahoitteinen.

– As Oy Espoon Siimes tarjoaa koteja erilaisille perheille ja pariskunnille. Kaikissa asunnoissa on ajateltu asukkaita laidasta laitaan ja kodeista löytyy esimerkiksi oma sauna ja etätyötilaa, kertoo kohteen projektipäällikkö Toni Saarinen Mangrovelta.

Energiatehokkaat ja ekologiset ratkaisut

As Oy Siimes noudattaa Mangroven konseptia ekologisesta ja kestävästä rakentamisesta. Asuntojen pääasiallisena rakennusmateriaalina on lämmin ja luonnollinen puu ja lämmitysmuotona on maalämpö.

– Maalämpö on lämmitysratkaisuna ympäristöystävällinen sekä energiatehokas. Asunnoissa on myös vesikiertoinen lattialämmitys ja koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla, jotka osaltaan lisäävät energiatehokkuutta ja asumisviihtyvyyttä, Saarinen sanoo.

Energialuokaltaan rivitaloyhtiö sijoittuu parhaaseen energialuokkaan A muun muassa korkean energiatehokkuuslukunsa ansiosta. Siimeksessä energiatehokkuudesta kertova lukuarvo on 78, kun uuden asunnon vaatimuksissa sen on oltava alle 105 ja A-luokkaan noustakseen alle 80.

As Oy Espoon Siimes tekee hyvää sinulle ja ympäristölle

Sähköauton lataus oman tarpeen mukaan

Taloyhtiössä on 54 ostettavaa autopaikkaa, joista 27 sijaitsee katoksessa. Asuntoyhtiöön rakennetaan valmiiksi sähköautojen latauksen mahdollistava sähköverkosto. Asunnon ostaja päättää minkälaisen päätelaitteen autopaikalle valitsee. Päätelaite voi olla perinteinen lämmityspistoke tai sähköauton latauspiste.

– Päätelaitteen voi joko ostaa tai vuokrata ja sähkökulutus mitataan sopimuskohtaisesti. Palvelua hallinnoidaan kätevästi mobiilisovelluksella, kertoo Saarinen.

Selkeää tyyliä, toimivaa tilasuunnittelua

Arkkitehtuuriltaan As Oy Espoon Siimes on skandinaavisen selkeä: avaruutta tilasuunnitteluun tuovat keittiön ja olohuoneen yhdistävä alue ja korkeat ikkunat. Jokaisella asunnolla on oma viihtyisä puolikatettu terassi.

Asunnon ostaja pääsee vaikuttamaan myös sisustuksen ilmeeseen, sillä Mangrove on luonut kaksi vaihtoehtoista tyyliä kodin sisustukseen. Asunnon hintaan sisältyvä Mainio on sävymaailmaltaan vaalea, materiaaleiltaan helppohoitoinen ja käytännöllinen. Kulutusta kestävien pintojen materiaaleiksi on valittu niin terästä, lasia kuin laminaattiakin.

Lisähintainen Verraton-tyylisuunta antaa skandinaaviseen tyyliin ripauksen luksusta. Värimaailmaan tuovat särmää musta ja luonnonläheinen puu. Materiaaleina Verrattomassa on muun muassa parkettia, komposiittia, kiveä, kvartsia ja marmorikuvioista laattaa. Tyylisuuntia on myös mahdollista yhdistellä keskenään.

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.