6 asiaa, jotka ratkaisevat kodin paikan Turussa - Mangrove
JAA SOMESSA

6 asiaa, jotka ratkaisevat kodin paikan Turussa

6 asiaa, jotka ratkaisevat kodin paikan Turussa

Nykyaikaiseen ja kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon erikoistuneen Mangrove Oy:n toimitusjohtaja Antti Lundstedt kertoo, että asunto valitaan aina omista lähtökohdista, mutta valintaan liittyy myös yleispäteviä seikkoja.

 

Monissa tutkimuksissa on selvitelty minkälaiset odotukset ja valintatekijät vaikuttavat uuden asunnon hankkimiseen. Kun tutkimustietoon lisätään paikallistuntemus, saa Lundstedt aikaiseksi seuraavanlaisen listan:

 

1. ”Täl vai toispual”-ajattelu on mennyttä
Asuinalueen sijainnilla ja alueen arvostuksella on kautta aikojen ollut iso merkitys asunnon hankinnassa. Turussa etäisyydet ovat lyhyet, joten Aurajokirantaan ei ole koskaan pitkä matka. Täällä on mahdollista asua rauhallisella kaupunkimaisella alueella, jossa lähellä on sekä luonto että kaikki palvelut.

2. Kulkuyhteydet, joita viiden minuutin aamu- ja iltaruuhka ei haittaa
Aktiiviset ihmiset arvostavat hyviä kulkuyhteyksiä. On tärkeätä, että keskustaan pääsee kätevästi, mutta että myös yhteydet työpaikkoihin, kauppoihin, harrastuksiin ja matkoille muualle Suomeen ovat sujuvat; moottoritielle pääsee nopeasti, lentokenttä ja satama ovat helposti saavutettavissa.

3. Sopiva hinta
Turussa hintataso on säilynyt pääosin kohtuullisena. Hyvä hinta laatusuhde ja maltilliset asumiskustannukset ovat asunnonostajalle tärkeitä. Kaikki eivät halua asua kartanoissa tai jugendlinnoissa, eivätkä tarvitse kullattuja hanoja.

4. Tehokas pohjaratkaisu
Turhista neliöistä ei haluta maksaa, vaan toimivuus ja toiminnallisuus korostuvat. Hyvä pohjasuunnittelu tuo skandinaavisen tyylin mukaista avaruutta ja tilan tuntua, tavaroille löytyy omat paikkansa.

5. Kodin sisustus ja varustus
Keittiö on kodin sydän ja yhä useampi haluaa sen olevan oleskelutilojen yhteydessä sekä myös sisustuksellisesti osa olohuonetta. Nykypäivän mukavuuksiin ollaan valmiita satsaamaan, nopeat tietoliikenneyhteydet, oma sauna ja tilava terassi ovat tätä päivää.

6. Ensivaikutelma
Asunnon hankintaa perustellaan järkisyillä, mutta meillä sen oikean löytämisessä tunteet ovat vahvasti mukana. Kyse on ensivaikutelmasta, samalla tavalla kuin uudessa ihmissuhteessa. Asiat vain loksahtavat paikoilleen ja silloin tulee tunne, että tällä voisin asua, tästä pidän. Tietää heti, että tämä on meidän koti.

 

Missä Turussa on hyviä rivitalo- ja pientaloalueita?

Turussa olemme hakeneet hyviä rakennuspaikkoja lähinnä kaupungin länsipuolelta. Turun Ruohonpäähän valmistui syksyllä As Oy Turun Auringonlähteen 12 rivitaloasuntoa, jotka menivät kuin kuumille kiville, Lundstedt kertoo.

– Nyt meillä on käynnissä useamman rivitalon rakentaminen Turun Liljalaaksoon. Alue sijaitsee harvinaisen hyvien kulkuyhteyksien varrella ja aivan lähellä Turun seudun suosituinta kauppakeskusta ja palveluja. Turun Auringonliljan I ja II vaiheen rakennustyöt ja myynti alkoivat keväällä. Olemme juuri aloittaneet myös III-IV vaiheen kotien rakentamisen. Kiinnostus on ollut suurta, sillä tälle alueelle ei tulla rakentamaan enää kovin paljon lisää.

Auringonliljan kodit ovat SAFA-arkkitehti Pekka Mäen suunnittelemia ja ne edustavat skandinaavisen luonnonläheistä tyyliä.

Auringonliljan materiaalisuunnittelusta vastaava Jani Laine kertoo, että skandinaavinen tyyli on suosituin ja valkoiset pinnat pitävät pintansa. Vaaleat seinät ja parkettilattia, keittiöstä avautuva ilmava näkymä olohuoneeseen ja koko seinän kokoinen lasi-ikkuna ovat asunnonostajan toivelistalla korkealla.

 

As Oy Turun Auringonlilja, Tulppaanipolku 17 & 19

KATSO KOHTEEN LISÄTIEDOT TÄSTÄ

 

Esittelyt ja tiedustelut:
Petri Ingman, p. 050 3434 866, petri.ingman@bravo.fi

 

Mangrove on vuonna 1994 perustettu vakavarainen asuntorakentamiseen erikoistunut yritys. Mangrovella on kokenut rakentamisorganisaatio ja sen erityisvahvuuksia ovat yksilölliset, toimivat ja nykyaikaiset suunnitteluratkaisut. Suunnittelu ja hinnoittelu perustuvat syvälliseen kokemukseen ja tarkkaan kustannustietämykseen, minkä ansiosta elämän suurin sijoitus on kodin ostajalle mahdollisimman varmalla pohjalla. Mangrove-asunnot ovat moderneja ja kohtuuhintaisia ja niissä on taloudellisia asumisratkaisuja. Tavoitteena on, että Mangrove-asunnot vastaavat asukkaiden tämän päivän tarpeisiin ja toiveisiin sekä näyttävät ja tuntuvat moderneilta vielä vuosienkin jälkeen.

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.