As Oy Turun Harppuunan Loisto - Mangrove

Ainutlaatuista ekologista asumista Aurajokisuun ja Turun linnan kainalossa

Suunnitteilla

As Oy Turun Harppuunan Loisto

Vallihaudankatu 1, 20100 Turku

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta

As Oy Harppuunan Loisto rakentuu Vallihaudankadun alkuun aivan Turun Linnan kupeessa sijaitsevaan Harppuunakortteliin, josta on ydinkeskustaan jokirantaa pitkin vain noin kolmen kilometrin matka. Harppuunan Loiston kahdessa kerrostalossa on tarjolla erikokoisia asuntoja yksiöistä neliöihin yhteensä 70 kappaletta ja lisäksi kolme liikehuoneistoa. Kohteen arvioitu valmistuminen on kesällä 2025.

Sijainti on upean historiallinen: pihapiirissä siintävät Turun linnan maisemat ja välittömästä läheisyydestä löytyvät muun muassa Aurajokiranta, satama, Forum Marinum ja museolaiva Suomen Joutsen sekä useita ravintoloita.

Turun merelliseen ja kehittyvään kaupunginosaan sijoittuvassa taloyhtiössä yhdistyy lähellä keskustaa asumisen palvelut sekä henkeäsalpaavan upea historiallinen miljöö. Taloyhtiössä on yhteensä 70 asuntoa, jotka ovat 27,5–31,5 m² yksiöitä, 40–47 m² kaksioita, 54–80 m² kolmioita, ja 77,5 m² neliöitä. Osassa isommista asunnoista on sauna. Talossa F on kuusi kerrosta ja talossa G on viisi kerrosta.

Harppuunakorttelista on kehittynyt omaleimainen kortteli Turun historialliseen satamaympäristöön. Alueen vahva identiteetti syntyy yhteydestä historiaan ja Aurajokisuun idyllisiin maisemiin. Korttelin poikkeukselliset ratkaisut mm. energiaomavaraisuuden, yhteisöllisyyden ja asukkaita palvelevien toimintojen osalta tarjoavat mahdollisuuden laadukkaaseen elämään sekä kaupungin keskustan että meren läheisyydessä.

Rakennuksissa yhdistyvät moderni arkkitehtuuri sekä alueen historiaa kunnioittavat suunnitteluratkaisut. Kortteli kokonaisuutena muodostaa suojaisan `Bastionin`, joka rajaa keskelleen viihtyisän ja laajan sisäpihan. Pihan keskipisteenä on viherkattoinen korttelitalo, jonka tilat ovat myös asukkaiden yhteisessä käytössä. Piha-alue ja korttelin yhteistilat tarjoavat hyvin monipuolisesti erilaisia asukkaita palvelevia harrastus- ja palvelumahdollisuuksia.

Loiston asuntojen suunnittelussa lähtökohtana ovat olleet avoimet, toimivat ja valoisat tilaratkaisut. Suuret ikkunat lisäävät tilantuntua, ja keittiöt liittyvät luontevasti osaksi asunnon oleskelutilaa.

Pidämme tärkeänä, että asuntojen toimivuus on mietitty huolella pienimpiä yksityiskohtia myöten. Lähtökohtana on ollut korkeatasoiset ja kestävät suunnitteluratkaisut materiaalivalintoja myöten. Siksi toivommekin, että viihdytte uudessa kodissanne ja eläminen siellä on miellyttävää ja mutkatonta.

Juha-Petri Virtanen / Sigge Arkkitehdit Oy

Historia kohtaa modernin kestävän rakentamisen ja asumisen

Harppuunan Loiston huoneistojen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet avoimuus, toimivuus ja valoisuus. Asuntojen korkeat ikkunat tuovat asuntoihin valoa ja avaruutta tuoden maiseman silmien eteen. Suurimmissa asunnoissa on lasitettu parveke joko rauhallisen sisäpihan tai Turun linnan suuntaan.

Loiston asuntojen moderni arkkitehtuuri antaa mahdollisuuden myös personoida koti oman näköiseksi. Asuntoihin on mahdollista valita omat yksilölliset sisustusratkaisut kahdesta Mangroven skandinaavisen raikkaasta sisustustyylistä. Kummankin tyylisuunnan sisällä on myös mahdollista yhdistellä tuotteita ja materiaaleja oman persoonallisen tyylin luomiseksi.

Kohteen lämmitys toteutetaan maalämmöllä ja huoneistojen lämmitys toteutetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä. Yhtiön energiatehokkuusluokka on A, jonka on korkein mahdollinen. Lisäksi huoneistoissa on lämmöntalteenotolla varustettu huoneistokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmä. Kaikki kiinteät sisä- ja ulkovalaisimet toteutetaan energiaa säästävillä LED-valaisimilla. Taloyhtiöllä on myös varaus aurinkosähköjärjestelmän asennusta varten.

Huoneistot kaapeloidaan nopean tietoliikenteen mahdollistavalla yleiskaapelointi-järjestelmällä. Yhtiö liitetään valokuituverkkoon, johon kuuluu kaapeli-TV ja laajakaistayhteys. Jokaisella huoneistolla on myös lämmin irtaimistovarasto ja taloyhtiön tiloista löytyvät ulkoiluväline- ja pyörävarastot.

Harppuunan Loiston 1. kerroksessa tarjolla myös liikehuoneistoja, jotka soveltuvat toimistotyyppisen yrityskäyttöön.

Harppuunakortteli on myös yhteisöllisen asumisen edelläkävijä

As Oy Harppuunan Loisto on valmistuessaan Harppuunakorttelin viimeinen taloyhtiö, joka täydentää yhteisöllistä korttelia. Upea, korttelin asukkaiden käytössä oleva viihtyisä sisäpiha valmistui kesällä 2021.

Korttelipihassa kaikki asukkaat voivat nauttia esimerkiksi lenkkeilemällä pihaa kiertävällä juoksuradalla, treenata kuntolaitteilla, viljellä omaa hyötypuutarhaa ja vaikkapa grillata. Keskellä korttelipihaa on virherkattoinen korttelitalo,
jossa voi kokoontua isommallakin porukalla viettämään aikaa tai saunomaan.
Korttelissa on myös ruokakauppa ja ravintola.

Ympäristöystävällisyys kestää aikaa

Koko korttelin ympäristöystävällisyys on otettu huomioon alusta pitäen. Ekologisuus näkyy energiaomavaraisuuden ja uusiutuvien lämmitysratkaisujen lisäksi myös elinkaariajattelussa, kierrätyksessä ja vihersuunnittelussa. Korttelin toimivuus on pohdittu kokonaisvaltaisesti vuosikymmenien päähän, mikä tekee siitä turvallisen ja ympäristöä kuormittamattoman asuinalueen historiallisesti merkittävässä ympäristössä.

Oma Mangrove -palvelu

Oma Mangrove on digitaalinen materiaalivalintatyökalu Mangrove-asunnon ostajille. Oma Mangrove -palvelussa voit tehdä kotisi sisustustyylivalinnat ja tilata muutostöitä sujuvasti juuri silloin, kun sinulle sopii. Oma Mangrovessa voit valita keittiön ja kylpyhuoneen kalusteet, materiaalit sekä asuinhuoneiden lattiamateriaalit.

Asuinkohteen tiedot

Taloyhtiön nimiAs Oy Turun Harppuunan Loisto

OsoiteVallihaudankatu 1, 20100 Turku

ValmistumisajankohtaArvioitu valmistuminen kesällä 2025

Asuntokoot27,5–80 m²

Huoneiden lukumäärä1–4 h

Koteja yhteensä70 kpl

Velattomat myyntihinnat168 000 – 399 000 €

TalotyyppiKerrostalo

Kerroksia5–6

AutopaikatKorttelin pysäköinti on toteutettu alueen yhteisessä parkkihallissa, jossa on vuokrattavia autopaikkoja.

Muuta• Energialuokka A: pienentää sähkölaskua ja hillitsee ilmastonmuutosta.
• Maalämpö: ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa.
• Vesikiertoinen lattialämmitys: miellyttävä ja energiatehokas lämmitys.
• Huoneistokohtainen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla: puhdas sisäilma energiaa säästävällä tekniikalla.
• Mahdollisuus vaikuttaa sisustukseen.
• Kohdekuvat ovat havainnekuvia, eivätkä välttämättä vastaa lopullista toteutusta. Muutokset ovat mahdollisia.

Liikenneyhteydet

• Turun kauppatori n. 1,9 km
• Turun satama n. 550 m
• Turun rautatieasema n. 3 km
• Lähimmät bussipysäkit (Turun linna) n. 300 m

Varhaiskasvatus ja koulutus

• Topeliuksen koulu n. 1 km
• Tallimäenkentän päiväkoti n. 1,1 km
• Turun klassillinen lukio n. 2,3 km

Kaupat

• Sale Kompassi n. 86 m
• K-Market Portsa n. 1,6 km

Palvelut ja vapaa-aika

• Turun linna n. 300 m
• Koirapuisto 2 km
• Kauppakeskus Hansa 2,5 km

Tilaauutiskirje

Liity uutiskirjelistalle

Saat ensimmäisenä tiedon uusista kohteistamme.

Täytä tiedot ja tilaa uutiskirje

Seuraa meitä
sosiaalisessa mediassa

Tiedät mitä tapahtuu.