As Oy Turun Auringonlähde

Loppuunmyyty

Valoisia koteja luonnollisen lähellä kaupunkia

Turun Ruohonpäähän Lähteenkatu 9:ään rakennetaan vuoden 2017 aikana SAFA-arkkitehti Pekka Mäen suunnittelema rivitaloyhtiö As Oy Turun Auringonlähde. Rivitalo koostuu 12:sta asunnosta, jotka ovat kooltaan 87m2 (6kpl) ja 69m2(6kpl).

Kaikki asunnot ovat päätyasuntoja ja jokaiselle asunnolle on osoitettu kaksi autopaikkaa. Asuntojen yhteydessä on huoneistokohtaiset puolilämpimät varastotilat. Lämmitysmuotona on huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput, joilla huonelämpötiloja sekä lämpimän käyttöveden tarpeita voidaan säätää asukkaiden erilaisten käyttötottumusten mukaan.

Turun Auringonlähde täyttää toiveet

Auringonlähde sijaitsee Länsikeskuksen vilkkaassa ytimessä jääden kuitenkin omaan rauhaansa päättyvän tien varteen puistoalueiden syleilyyn. Asuntojen katetut terassit jatkavat oleskelutiloja luontevasti sisältä ulos.

Arkkitehdin piirustuslaudalta

“Yhteen tasoon rakennetuissa Auringonlähteen kodeissa korostuu avaruuden tuntu ja elämisen helppous. Kodit ovat tyyliltään selkeälinjaisia ja valoisia. Ne täyttävät modernin, urbaanin, asumisen vaatimukset.

Alueelle paistaa aurinko aamusta iltaan, ja suunnittelussa olenkin pyrkinyt hyödyntämään auringon asemaa päivän aikana. Terasseille virtaa luonnonvaloa ja lasipintojen ansiosta näkymät ympäristöön ovat esteettömät. Terassit ja lasipinnat lisäävät tilan tuntua ja tuovat ympäristön vihreyden lähelle.

Modernin ilmeen ohella olen pyrkinyt käytännöllisiin ja toimiviin ratkaisuihin. Tilojen esteettömyys ja avaruus kompakteissa asunnoissa ovat arjen ylellisyyttä.

Puiston viereen sijoittuvat puutalot sopivat luontevasti alueen välittömään ilmapiiriin. Toimivat asuntopohjat ja uusi arkkitehtuuri antavat mukavat puitteet asumiselle. Kaikki kaupunkielämän edut, nopeat yhteydet ja palvelut ovat lähellä.

Moderni, selkeä ja toimiva, valoisan luonnonläheinen ja virkeän kaupunkimainen. Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyvät uusissa Auringonlähteen pientalokodeissa Turun Ruohonpään kaupunginosassa.”

Arkkitehti Pekka Mäki

Materiaalit

Auringonlähteen pintamateriaalit ovat selkeitä ja luonnonläheisiä, ajattomia ja harmonisia. Valkoisen, harmaan, mustan ja puun sävyisten valmiiden kokonaisuuksien lisäksi voit halutessasi sekoittaa tyylejä mieltymystesi mukaan.

Asunnot

Auringonlähteen asunnot ovat yksitasoisia, avaria ja tiloiltaan selkeitä. Korkeat, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat näköalaa asumiseen.  Oleskelutilat jatkuvat katetuille terasseille ja edelleen omille nurmialueille. Tontti rajoittuu etelä- ja länsipuoliltaan puistoalueisiin, jotka takaavat rauhallisen luonnonläheisen ympäristön.
Rakennusmateriaalit ja talotekniikka ovat huippuluokkaa. Pintamateriaalivaihtoehdot on suunniteltu harkitusti asuntojen tyyliin sopiviksi kokonaisuuksiksi.